måndag 28 november 2011

Nyckel 2! För att få - Ge!Foto by Karvegad
 Läs intro till nycklarna HÄR!
Vad är du beredd att ge för att satsa på det du vill ha ut av livet? Att få utan att ge fungerar inte i längden. Människor som alltid tänker på vad de vill ha och hur de ska få det får sällan vad de vill ha. Det är dom som tänker på vad de kan ge för att få det dom vill ha som till slut uppnår det dom vill.
Att ge för att få behöver inte betyda att ge till dom fattiga eller att jobba som volontär bara för att vara generös. Naturligtvis är det aldrig fel och dom som är villiga att ge generöst får oftast väldigt mycket tillbaka.
Men när vi här pratar om ”För att få – Ge!” så handlar det mer om hur du ska dra till dig människor som kan hjälpa dig att uppnå det du önskar. Vad har du att erbjuda dessa människor som gör att de vill hjälpa dig? Hur kan de dra nytta av att du uppnår det du vill?
Om ditt mål är att ha en mer hälsosam kropp till exempel, hur kan din partner dra nytta av det? Vad vinner dina barn på det? Fundera på det och du kommer inse att komma i form handlar inte bara om vad du vill, utan det handlar också om att bli ditt allra bästa Jag så att du kan ge ditt allra bästa till andra, däribland din familj.
Det är mycket lättare att vara hängiven till något som inte bara handlar om dig själv. Vi kan ta Biggest Looser som exempel. Deltagarna går ner 20, 30, 40 och till och med 50 kg, och även om dom har många anledningar så har dom även ett åtagande gentemot coacherna, lagmedlemmarna och publiken vilket spelar en stor roll i deras strävan att uppnå sina mål.
En annan sak att komma ihåg när det gäller att ge för att få; i universum handlar allting om balans. När ett tomrum uppträder så  kommer någonting som fyller upp det. Energi ersätter alltid energi. Det är så det fungerar här i vårt universum.
Precis som när du har varit  på gymmet och tränat; du blir hungrig efteråt. Din kropp behöver ersätta den energi som du gjorde av med när du tränade. Så varje gång du ger, är det energi du sänder ut, och du skapar då ett underskott på energi. Sedan ligger det i universums natur att fylla det underskottet med någonting för att uppnå balans.
Du har säkert hört uttrycket: vad du ger ut får du igen! Så om du ger kärlek skapar du ett tomrum på kärlek inom dig som låter ”ny” kärlek strömma tillbaka för att uppnå balans. Ge ut hat och du får hat tillbaka. Så ställ dig frågan vad du verkligen vill ha, fråga dig själv vad du måste ge för att uppnå det du vill ha och börja ge.


Nyckel 3 heter "Tänk på vad du tänker på!". Genom att gilla bloggen på Bloglovin så missar du inte nycklarna.

Idag är det sista dagen som vi firar på bloggen så passa på om du vill ha en pdf med 91 affirmationer. 
KLICKA HÄR!

5 kommentarer:

 1. Jag håller verkligen med dig här. Och om hur viktigt det är att tanka på med positiv energi. Att även vända på steken och inte bara ge ut utan att se till att få in positiv ebergi också. Då har man ju mer att ge!
  Kram och ha en tloppenfin dag!

  SvaraRadera
 2. Energi* ska det vara förstås! ;)

  SvaraRadera
 3. Oj, nu var jag alldeles för snabb! TOPPENFIN dag menar jag ju... :)

  SvaraRadera
 4. Cecilia, du har gett för lite till vädergudarna, därför får du ingen snö!

  SvaraRadera
 5. Det känns som att egoism är vägen till framgång numera. För om man inte är det får man ofta ändå ingenting tillbaka, tyvärr!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...