torsdag 10 november 2011

Har dina barn löss?

Då har du självklart varit till apoteket och köpt lusmedel och luskam utan att ens fundera på saken. Det är helt självklart för oss att löss=apotek=löss borta. Men det är inte lika självklart för alla. När jag var i Indien så var jag bland annat i Bengalore som är en stor och "rik" stad. Bengalore är Indiens motsvarighet till Usa´s Silicon Valley, alltså ett "område" som domineras av IT-teknologisk industri.

Jag var i Bengalore under  dagar och jag besökte slumområden där jag träffade fantastiska människor. Bland annat de här 3 som pysslar med lusbekämpning á la naturell.

Letar löss!
Tänk vilken tur att vi har lusmedel som  sparar så mycket tid åt oss för tänk vilken tid det skulle ta att gå igenom barnens hår på det här viset för att få bort både löss och gnetter.
Samtidigt så vet jag att dom hade väldigt kul, dom här  personerna för dom satt och sjöng och skrattade. En umgängesform som har gått oss förlorad i våra stressiga liv.

Önskar dig en härlig dag!

3 kommentarer:

 1. Vad roligt att du tar upp detta, försökte förklarar för mina arbetskamrater att det var faktiskt roligt som barn att lusbekämpa à la naturell. Att det var ett sätt att umgås, visa omtanke mm. men gick inte hem riktigt, alla tyckte det verkade äckligt. Tack för en upplyftande blogg!/Emma

  SvaraRadera
 2. Även det att röra varandra. Så otroligt viktigt men vem har tid med det? Jag masserar mina barns fötter när vi sitter i soffan på kvällen. De kommer självmant smygande med fötterna när jag dimper ner.

  SvaraRadera
 3. Fin blogg du har! Sett den några andra gånger också när du gjort reklam på bloglovin :)
  Kika gärna in på min!
  Just nu har jag några praktiska och enkla träningstips för att vara i form och må bra!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...