onsdag 29 december 2010

Nyckel 5!

Foto by Karvegard
Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2
Nyckel 3 
Nyckel 4


Nyckel 5: Värdesätt mångfald!

Mångfald är bland det svåraste att fly från. Det finns inte två levande ting som är identiskt lika. Det är mångfalden som skapar en rikedom av möjligheter för oss så att vi kan njuta av det liv som vi innerst inne vill ha. Tänk om alla kvinnor ville gifta sig med samma man, eller om alla ville ha samma jobb eller bo i samma stad. Det skulle inte fungera så bra.
Mångfald skapar möjligheter för oss alla och hindrar oss från  att trampa på varandras tår i vår strävan efter det vi önskar. Självklart finns det konkurrens men den skulle vara betydligt större om alla var ute efter samma saker.
Tänk vad mycket svårare det skulle vara för dig att sticka ut från mängden om alla hade samma talanger och personlighet. Tänk dig om du jobbade på ett ställe tillsammans med tjugo andra som var exakt som du. Mångfald är bra och det ger dig en fantastisk möjlighet att låta din unika personlighet finna sin unika plats.
Så värdesätt mångfalden och lär dig utnyttja den till att skapa bättre möjligheter för dig själv och andra runt omkring dig. Så har du en styrka, egenskap, talang eller annat som inte är så vanlig så ska du vara tacksam för det. Många gånger jämför vi oss med andra och tycker att vi brister för att vi inte har de talanger eller egenskaper som vi ser hos andra.
Din uppväxt, livserfarenhet, utbildning, intressen, naturliga talanger, dina personliga egenskaper är sammansatt din unika kombination som inte finns hos någon annan. Det är den är kombinationen som gör just dig så unik.  Ett bra sätt att ta reda på din unika kombination är att skriva ner dina styrkor, dina egenskaper, intressen, talanger på en lista för att se vad du har. Om du har svårt att komma på saker så fråga dina vänner, kollegor och din familj vad de ser som dina styrkor och talanger.
På det här sättet får du en bild över din unika kombination och vad du har att erbjuda och kan uträtta.

4 kommentarer:

  1. Visst är vi alla unika, och som du skriver - VILKEN TUR!!! Fortsätt vara DU som bara DU kan!
    Ljus och värme!

    SvaraRadera
  2. Hmm.
    Mycket bra saker att ta med sig inför det nya året.
    Önskar dig ett gott nytt år!

    SvaraRadera
  3. Vad intressant och tänkvärt du skriver! Kul att jag hittade till din blogg. :)
    Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År 2011!
    Många Kramar, Maria

    SvaraRadera
  4. Det där skulle en och annan från SD må väl av att läsa!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...