fredag 7 januari 2011

Nyckel 14!

Så var det dags för sista nyckeln! Nyckel 14!

Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2
Nyckel 3 
Nyckel 4
Nyckel 5
Nyckel 6
Nyckel 7
Nyckel 8
Nyckel 9
Nyckel 10
Nyckel 11
Nyckel 12
Nyckel 13Nyckel 14: Ge aldrig upp!
Så länge du lever har du rätten att kämpa för dig själv och dina drömmar. Rätten att kämpa med alla dina krafter och allt du kan ge för att nå dina mål. Ingen kan ta ifrån dig rätten att kämpa och rätten att aldrig ge upp!
Hur många gånger du än misslyckas så kan du alltid resa dig upp, lära av misslyckandet, vända det till en utmaning och fortsätta med förnyad styrka. Det spelar ingen roll hur många som säger till dig att du kommer misslyckas, du kan ändå utmana dem genom att fortsätta mot det som du tror på. Hur mycket motstånd du än möter så finns det en sak som du aldrig kan förlora och det är din rätt att välja om du ska ge upp eller fortsätta.
En fråga som säkert dyker upp är: vad gör jag när mitt sätt inte fungerar?  Jag försöker om och om igen men lyckas inte. Kom då ihåg Albert Einsteins definition av galenskap:
”Att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat.”
Det är ju så att du jobbar mot ditt mål och om planen inte fungerar är det dags att plocka fram fantasin och göra en ny plan med nytt angreppssätt. När du gör en ny plan så tar du med dig lärdomarna från tidigare misslyckanden. Så kom ihåg att se misslyckandet som ett sätt att lära dig nya saker och ge dig mer erfarenhet.
Att vara ihärdig, öppen, anta utmaningen, lära från misslyckande, använda fantasin och att aldrig ge upp är viktiga ingredienser till att nå dina drömmars liv.
När det känns motigt och viljan att ge upp hägrar, sätt dig då ner och plocka fram dina målbilder. Dröm dig bort och tänk på det mål du har för att så småningom få tillbaka energin och glädjen till att fortsätta.

5 kommentarer:

 1. Väldigt fin blogg du har, den är väldigt intressant! Massa kramar!!

  SvaraRadera
 2. Hej Cecilia !
  Tack för att din blogg finns så man kan kika in ibland och "tanka" mental kraft !

  Vi har liknande erfarenheter med oss, gjort en utvecklande och läkande resa (ett j-a hårt jobb skulle jag vilja säga!)och jag har också utbildat mig på resans gång (diplomerad avspänningspedagog mm).
  Önskar dig en trevlig helg !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. tack alla ni som läser min blogg ni är riktigt gulliga .
  Och nu har jag en frågestund på min blogg och du är verkligen bäst om du går in och ställer några frågor !
  http://sofilovisaa.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Hur gör man när man är helt trött på allt? tog studenten i våras och har ännu inte fått något jobb,! hur fan fixar man jobb?!

  SvaraRadera
 5. Oj, det var en hel manual till livet! Imponerande!
  Men vi får inte glömma att ta oss an uppgiften med en stor dos kärlek, ödmjukhet och tålamod. Resultaten ser kanske inte alltid ut som vi väntade. Det kan vara en konst att känna igen det goda i livet. Tack för 14 inspirerande nycklar!
  Läs gärna www.damjournalen.se Hälsningar Viveka

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...