tisdag 18 januari 2011

7 tips för att förändra ett beteende!

Camilla Photography
1. Påminnelser!
Lappar, alarm på mobil, påminnelsesymboler. För att något ska ske automatiskt måste du komma på att, hur, när och var du ska öva på det nya beteendet. Övning ger färdighet och vana i det nya beteendet.

2. Någon att samarbeta med kring utmaningen. Ensam är inte stark. Ett teamarbete och vi-känsla inför att lyckas med något gör att man har någon att tävla och samarbeta med eller svara upp emot för att nå önskad förändring.

3. En generös inställning mot dig själv i både utmaningens med- och motgång.
För att göra det roligare och för att överhuvudtaget lyckas att stå ut i hela beteendeförändringsprocessen så behöver man få extra energi i medgång och behålla energin - eller åtminstone inte dräneras på den - i motgång. Räkna med att bakslagen kommer att komma och att det bästa du kan göra är att hantera dem, tillåta dem och ge dig på utmaningen ännu en gång.

4. Räkna framgångarna.
För att göra det fördelaktigt att nå dit man vill så kan man använda sig av samma metod som man gör när man uppfostrar hundar. Man ger dem godis när de lyckas. Man uppmuntrar, ger fokus och bekräftelse i lyckandena. Det ger kraft och en behaglig känsla. Det gör att man vill ha mer kraft och mer behagliga känslor och fortsätter att göra likadant.

5. Planera övningar och träningstid.
Schemalägg och iscensätt övningar och tid eller tillfällen att testa din nya förmåga. Om du söker dig till övningstillfällen går det snabbare att få nya beteenden till en vana och en rutin. Desto mer och oftare du övar ju snabbare kommer dina nya beteenden att fungera varje gång.

6. Förstå de naturliga och förväntade stegen.
Processen för att integrera ett beteende går i många, små steg. Det första innebär att bli medveten om det nuvarande beteendet och om det önskade beteendet. På steg två kommer du på i efterhand att du just har utövat ditt gamla beteende. Steget därefter handlar om att komma på innan du har valt det nya eller det gamla beteendet och att stå med valet i din hand. När du väljer att göra det nya beteendet är det ofta förenat med ett obehag för att det är just nytt. En ovana. När du övat på det nya beteendet så mycket att det har blivit en vana har du med ens tagit klivet upp på nästa steg, där ditt beteende är behagligt men tankestyrt. När vanan blir så stark att du inte ens behöver tankestyra beteendet så sker det automatiskt. Beteendet är integrerat!

7. Självbild. Förändra din självbild, din syn på dig själv, så att det passar med ditt nya beteende. Om du vill bli mer noggrann och strukturerad men fortfarande ser på dig själv som slarvig kommer du att fortsätta att uttrycka och uppfatta ditt slarv. Förändra istället din självbild så att den blir en magnet för ditt nya, önskade beteende.

Se mina videobloggar!


Kom ihåg att gilla det här på Bloglovin nedan! Då hjälper du mig att göra den här bloggen större!

6 kommentarer:

 1. Tittut, nu är jag ifarten igen. Lägger upp detta på min blogg. Älskar detta inlägg!

  kram

  SvaraRadera
 2. Jätte bra punkter. Det är lätt att glömma bort att jobba med sig själv men jag ser dina inlägg som väldigt bra påminnelser! =)
  Så tack för det!
  Hoppas att dagen blir bra!

  SvaraRadera
 3. Sv: Bra sagt! :) jag ska iaf inte skada mig själv eller någon annan :)

  SvaraRadera
 4. Jättenyttiga saker att läsa!

  Vad är det man säger? Det krävs tre veckor att ändra ett beteende och 6 månader att få det till en vana.
  Själv tycker jag att det är jätteintressant att det faktiskt bara krävs 21 dagar för att förändra något....tex att ta sig ut på en morgonpromenad.....dag 22 säger kroppens autopilot att man ska kliva upp och gå ut genom dörren och själv fattar man det knappt förrän man har gått några steg:)
  Är man medveten om detta så är det nog lättare för dom flesta att orka kämpa dom där ynka veckorna.

  Jag svamlar på minsann....

  kramar

  SvaraRadera
 5. Heya exceptional website! Does running a blog like this
  require a massive amount work? I have very little knowledge of coding however I was hoping to
  start my own blog soon. Anyhow, if you have any suggestions or techniques for new blog owners please
  share. I know this is off subject nevertheless I just had
  to ask. Cheers!

  My web-site ... vakantiehuis frankrijk huren

  SvaraRadera
 6. Hurrah, that's what I was seeking for, what a information! existing here at this blog, thanks admin of this site.

  my blog post; particuliere vakantiehuizen

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...