tisdag 29 november 2011

Nyckel 3! Tänk på vad du tänker på!

Så var det dags för den tredje nyckeln!

Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om
HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
: Självinsikt!
Nyckel 2: För att få - Ge!


Nyckel 3: Tänk på vad du tänker på!
Du har säkert hört uttrycket: "var försiktig med vad du önskar dig för du kan få det". Det stämmer väldigt bra. Våra tankar formar våra liv precis som vi formar våra tankar.
Tyvärr fokuserar vi allt för mycket på det som är ovälkommet i vårat liv. Tankar är energi som drar till sig det som stämmer överens med våra  tankar. Tankarna styr kroppens funktioner och ett enkelt sätt att testa det är att tänka på en citron, känn doften och fantisera att du biter i den. Du märker att saliven strömmar till i munnen.
Tänk på vad du tänker på!
  Det vi fokuserar våra tankar på drar vi till oss. Som exempel kan jag berätta om när jag gick på konstskola och där lärde mig att knyppla. Då bestämde jag mig för att jag ville ha en knyppeldyna men hade ingen aning om var dom fanns att köpa, plötsligt hade jag två knyppeldynor. När min man och jag fantiserade fram bilden av vårt drömhus så var önskningarna många; nära vatten, på landet men inte för långt från stan, minst en kakelugn, några uthus och så ville jag ha en  bakugn. Men så tänkte jag i mitt stilla sinne att en bakugn var nog att önska för mycket. Häpp, så hittade vi vårt drömhus! Med bagarstuga och inte mindre än fyra kakelugnar. Så tänk på vad du önskar dig, du kan få det!
Man brukar säga att det yttre speglar det inre, så är tankarna negativa möter man mycket negativitet i sin omgivning. Forskning visar att människan tänker mellan 70 000-90 000 tankar varje dag. 85-90% av dessa tankar är samma tankar som vi tänkte igår, det sker alltså per automatik. Ett sätt att bli mer medveten om dina negativa tankar är gummisnoddstricket: Sätt en gummisnodd runt ena handleden och varje gång du tänker en negativ tanke snärtar du till med gummisnodden. Efter ett tag kommer du bli medveten om att tanken har kommit och efter ytterligare en tid märker du att tanken är på väg och kan stoppa den innan du tänker den.

Det är viktigt att du sätter tydliga mål som har tydliga bilder. Det är de målbilderna du sedan ska fokusera dina tankar på. Målbilderna tjänar flera syften; förutom att de förtydligar ditt mål så gör de dig gladare, mer kreativ och inspirerad. 


Vill du veta mer om hur du kan använda dina tankar för att nå det liv du drömmer om så kan du läsa mer i e-boken: "Rockstjärnestatus i Din Vardag!" genom att klicka HÄR!

 

2 kommentarer:

 1. Det stämmer verkligen att v iformar våra liv genom de tankar vi tänker. Tankarna leder till känslor som leder till hur vi agerar.

  Tänk positivt och ditt liv blir mer positivt...

  Min dotter på 11 år brukar säga...om du tor att du kan då kan du och om du tror att du inte kan, ja då kan du inte.

  Så tänk dig frisk
  tänk dig lycklig
  Och tänk dig smal

  ....sen gäller det att agera som om du redan vore där :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det så
  så sant så sant :)
  Jag brukar ha med "citronexemplet" på
  mina föreläsningar :)
  Ha enfin onsdag
  kram
  Emma

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...