söndag 27 november 2011

Nyckel 1, Självinsikt!

Läs intro till nycklarna HÄR!
Nyckel 1: Självinsikt!

Det ligger mycket betoning på självförtroende när det handlar om att uppnå ditt drömliv. Problemet är att i många läror när det handlar om att vara självsäker endast lär dig att agera självsäkert. Men uppnår du sann självkänsla endast genom att agera självsäkert?
Jag har pratat med många nyblivna föräldrar som anser, åtminstone till en början, att deras barn är som ett blankt blad som dom kan fylla med innehåll. Till en viss nivå är detta sant, men var och en av oss har nedärvda egenskaper när det kommer till vår personlighetstyp, vår kommunikationsstil, om vi drivs av logik eller känsla, om vi tänker i stort eller är detaljorienterade…och vi har alla våra egna drömmar.

Vad ger dig lycka?


Ju mer medveten du blir om din naturliga personlighet och dina inneboende önskningar, desto bättre kommer du att förstå två saker:

 1. 1.      Vad bringar dig äkta lycka.
 2. 2.      Hur du kan använda dina styrkor för att uppnå lycka.
Den första av dessa är nyckeln, därför att kännedomen om vad som ger dig sann lycka gör att du kan släppa taget om alla de saker som distraherar dig från att uppnå det som är sann lycka för dig. För det mesta existerar dessa saker som du ”vill ha” endast därför att du har betingats att ha dem, programmerats av tanken att om du har dessa saker kommer andra människor att avundas dig, se upp till dig, tycka mer om dig och respektera dig mer. Medan du växer upp matas du med vad andra anser är lycka och det är inte alltid som det är applicerbart på det som faktiskt ger dig äkta lycka.
Att bli beundrad kan ge dig lycka och att folk är avundsjuka kanske också gör det, men hur länge varar det? Om du vill uppnå livet i dina drömmar, så måste du sträva efter att uppnå just dina drömmar, inte någon annans. Så, ju bättre du förstår dina egna önskningar, desto klarare blir din egen lycka för dig och desto lättare blir det för dig att släppa alla distraktioner i ditt liv och följa vägen som leder till sann lycka för dig.

Självinsikt hjälper dig att förstå och uppskatta dina styrkor så att du kan använda dem till att få det du vill ha. Alldeles för många slösar sin energi på att försöka bearbeta sina svaga sidor vilket endast brukar leda till mediokra resultat. Det är slöseri med energi och kan förstöra självförtroendet.

Det bästa är att med liv och lust helt och hållet engagera dig i en livslång resa för att utforska och bli den du verkligen är.
I morgon kommer nyckel 2: ”För att få – Ge!” missa inte det! Genom att gilla bloggen på Bloglovin så missar du inte nycklarna.

 
Eftersom vi firar hela den här veckan så ger jag bort en pdf med 91 affirmationer. 

Vill du också ha? KLICKA HÄR!

4 kommentarer:

 1. Du är så klok.. Så sanna ord. Ge för att få :) det är ju så enkelt.
  Önskar dig en skön advent med Rockstatus..//Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Självinsikt för mig är också att lita på att det går upp och det går ner, och "lycka" är lycka i ögonblicket och inte efter nån mall som heter "mitt drömliv". Mitt drömliv ligger i att lyckas nå självinsikt och göra mitt bästa i nuet.

  Jag ser fram emot att läsa de andra nycklarna!

  SvaraRadera
 3. Hejsan Cecilia !

  Tack för Dina rader inne hos mig.

  jag får hjälp av Babbi med att försköna utsidan så att säga.Hon är så kunnig.
  Jag försöker ibland att få till några rader.En av mina bloggvänner tyckte om min dikt, som egentligen inte alls var en dikt.

  Kram Mi

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...