fredag 7 oktober 2011

Sprid sjtärnglans!

Idag är det fredag! En efterlängtad dag för de allra flesta för nu är helgen här och då är det dags att leva upp och göra allt det där man inte hinner med under veckan. Eller vi kanske ska säga allt det där som du prioriterar bort under veckan. Antalet arbetsdagar på ett år varierar mellan 224-229 stycken  beroende på hur helgdagarna infaller, det innebär att det är mellan 141-136 lediga dagar på ett år. 
Med andra ord så har vi färre lediga/fria dagar på ett år och det är då vi lägger vårt fokus på att leva och göra det som vi tycker om. Det är dom dagarna vi längtar till och ser fram emot, det är dom dagarna vi njuter av.  
Klicka på Läs mer nedanför bilden till vänster. :)
Foto: Kärves design & foto


Med lite enkel räkning så kan vi konstatera att vi har 3650 dagar på 10 år, utav dom dagarna så har vi ett snitt på 2260 arbetsdagar och 1368 lediga dagar. Det innebär att vi på 10 år genomlider 2260 dagar då vi längtar till 1368 dagar som ska avnjutas. Tyvärr är det ofta så att när dom där lediga dagarna äntligen kommer så är man för trött för att orka göra allt det där man vill göra och så infinner sig istället besvikelse och dåligt samvete.

Att vara missnöjd med nuet, att hela tiden längta bort, att vara lite småirriterad och att vantrivas är känslor som tar energi. Att vara glad, nöjd, skratta, njuta och ha kul ger energi. Med det i åtanke så skulle du få ut mer av de lediga dagarna om du fick energi på de icke lediga dagarna.

Så vad kan du göra för att få mer stjärnglans i ditt liv?


Din utmaning den här helgen blir att börja planera hur du ska kunna få mer stjärnglans i din vardag. Har du tid att lägga ner 15 minuter varje dag för att bli gladare?

Här följer 3 tips för vardagsglädje  som är hämtade från boken "Rockstjärnestatus i Din Vardag!"

  • ·         Baklängesmiddag: börja servera desserten, sedan varmrätten och sist förrätten.
  • ·         Ha ett ordentligt vattenkrig, hela familjen.
  • ·         Bestäm en kväll i veckan då ni minimerar tiden framför datorer och TV-apparater för att istället göra något gemensamt som att vika tvätt, måla, dansa, spela spel, gå på picknick eller vad nu just din familj skulle finna mycket nöje i att göra.
Vilka små förändringar kan du göra i dina tankar, din attityd och i din vardag för att njuta mer?

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...