tisdag 12 april 2011

Ryck upp dig!

Har du hört den förut? Allting går emot dig, inget blir som du vill och du orkar inte särskilt mycket och så kommer någon hurtfrisk typ och säger: Ryck upp dig! Man kan bli sur för mindre!

Kärves Design och Foto


Ni känner säkert igen känslan att det tar emot hela tiden och viljan att ge upp nästan tar överhanden. Vi har alla varit där någon gång.


Tips för att vända motgångar:

* Är du mitt i det; ta en paus, ju motigare det känns, desto längre paus behövs. Även om du har en deadline och invänder att du inte har tid så ta en paus. Det ger dig mer energi och du kan fortsätta med fräscha idéer och ny energi.

* När du tycker att du har gjort allt, fortsätt lite till. Det kan vara så att det bara behövs en extra liten ansträngning för att du ska lyckas med det du föresatt.

* Är du bara dödstrött på allt. Vila, läs en bok eller ta en promenad. Låt hjärnan få syre genom att andas djupt så att nya idéer kan blomstra. Gör något helt annat. Ring upp en inspirerande människa som kan ge dig andra infallsvinklar och idéer.

* Fundera över om det mål du satt upp verkligen är ett mål som du verkligen vill uppnå. Om du verkligen vill uppnå det så ge inte upp. Många gånger är det så att vi snubblar på mållinjen så ha tålamod, det vänder, förr eller senare.

15 kommentarer:

 1. Nu är vinnaren av dagens blogg utsedd.
  Kom in och titta vettja!

  SvaraRadera
 2. Vad bra tips! Väldigt mycket bättre än kommentaren "Ryck upp dig", som bara gör att mår ännu sämre.

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. sv: Nu har vinnaren i dagens blogg blivit utsedd, kika in för att se om det blev du! ♥
  Inte du? Anmäl dig igen!

  SvaraRadera
 4. Alldeles riktigt !! Man måste se det i nya infallsvinklar än "Ryck upp dig" och jag tror att ett bra sätt, är att fundera över dom mål man vill uppnå i livet verkligen är rätt, för att kunna gå vidare.

  SvaraRadera
 5. Det som funkar för mig - stundtals :-) - är att tänka efter vad jag tycker om att göra - och så göra det.

  Dansa, till exempel. Det fungerar. Jag blir glad och får massor av energi. Lika stor överraskning varje gång.

  SvaraRadera
 6. Envishet och att bryta mönster, alltså. Ibland gör jag det utan att tänka på det, men visst funkar det.

  SvaraRadera
 7. Fast jag tillhör den skaran som anser att det är nyttigt att känna så ibland också. Att faktiskt få vara sur utan att någon ska vända det till någonting annat. I dagens samhälle ska vi vara så tacksamma hela tiden, aldrig känna sig deppade eller må dåligt, samtidigt mår folk sämre en någonsin vilket kanske just beror på att man inte FÅR må dåligt. Jag tror att med dalar kommer toppar och en dal behöver inte med automatik vara en dålig sak. =)

  SvaraRadera
 8. Madde: Det kan vara nyttigt för en del som blir peppade av motgången. Men det finns också dom som lätt ger upp vid minsta motgång.
  Jag tycker också att man får må dåligt. Det måste man få göra, onaturligt vore det annars. Man måste få svära och gråta när livet far fram ovarsamt med en, samtidigt så är det också viktigt att inte fastna i detta stadium och dra på sig en offerkofta och ligga och tycka synd om sig själv i oändlighet.
  Ibland kan man också fastna i en negativ tankespiral och det kan vara läge att ta sig ur det för att gå vidare. Allt har sin tid och alla känslor är okej.
  Dalar kan vara nyttiga för att lära oss och utveckla oss.

  SvaraRadera
 9. Usch ja... att höra "ryck upp dig" från folk som tror att de vet vad det innebär att vara deprimerad/ha en fobi osv är jag så hemskt otroligt trött på! Men folk förstår tyvärr inte förens de själva är med om något som man inte bara kan rycka upp sig ifrån....

  SvaraRadera
 10. Alla mår dåligt ibland, men det innebär inte att man ska acceptera tillståndet som naturligt, för det är det inte. Meningen med livet är att det ska fungera utan problem, det gör det naturligtvis inte, men man bör ha insikt om att livets mening är livet självt och att det ska fungera perfekt. Cellerna i din kropp finns inte för att du ska fungera halvbra, de finns där för att helheten (som är du) ska fungera perfekt.
  Har man en svacka då man mår dåligt, eller rentav en depression, så är det symptom på att nånting inte är som det borde vara.
  Jag vet av personlig erfarenhet att många som mår psykiskt dåligt ofta väljer att umgås med andra i samma situation. Det gör att de dras ännu djupare in i depressionen, man triggar varandra undermedvetet, fast på ett negativt sätt. Den bästa medicinen mot nedstämdhet är att umgås med positiva och glada människor.

  SvaraRadera
 11. Har man den minsta insikt i mänsklig psykologi säger man inte "ryck upp dig" när man pratar med en deprimerad person.
  Problemet som jag ser det när det gäller utbrändhet, psykisk ohälsa osv. är bristande självinsikt, den "drabbade" vet oftast inte de egentliga orsakerna till sitt tillstånd, för då kunde man ju kurera sig själv.

  SvaraRadera
 12. Jag är nere i period då allt är hopplöst & att bara vilja leva är en kamp varje dag.
  Dom orden har jag hört allt för ofta & hatar då dom kommer nära & kära. tack för tipset

  SvaraRadera
 13. Erika, Conny och Alicia:

  I det här inlägget syftade jag till mer vardagliga situationer där man möter motstånd. Till exempel när man ska lösa ett problem, arbeta mot ett mål, utföra en uppgift osv.

  Vi kan ta ett exempel.

  Du ska renovera badrummet, ett roligt projekt som gläder hela familjen.

  Du har en budget och en ungefärlig tidsram när du börjar.
  Det går bra i början, men sedan börjar motgångarna. Du hittar en fuktskada, upptäcker att rören är så gamla så dom behöver bytas. Golvet måste brytas upp och vad är det där för konstig fläck i taket?
  Och så rullar det på, både budget och tidsplan spricker. Till slut känns målet väldigt avlägset och lusten att renovera badrummet är som bortblåst.

  Det är nu det gäller att inte ge upp.

  Conny säger: "Den bästa medicinen mot nedstämdhet är att umgås med positiva och glada människor."

  Det är så sant men tyvärr så verkar det vara få som har tagit till sig den enkla lärdomen.

  SvaraRadera
 14. Vilket jätte bra inlägg!
  Jag tror jag skall försöka följa Connys råd idag.
  Kramar i massor / Jane

  SvaraRadera
 15. Just det, och då kan man tänka så här; Va bra att jag började renoveringen av badrummet, för annars hade jag inte upptäckt de gamla rören, som till slut gått sönder och då hade det kostat betydligt mer av arbete och pengar.

  Jag menar att det finns nåt positivt i alla upplevelser. Även dåliga erfarenheter är bra erfarenheter, eftersom man har dem som referens nästa gång man ställs inför liknande situationer.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...