torsdag 16 december 2010

7 egokickar!

1. Tänk på vad du tänker! Var uppmärksam på vad du tänker och säger om dig själv. Allt negativt du upptäcker byter du ut till något positivt. "Jag kan inte sjunga" - "jag älskar musik". "Jag är så otränad" - "Jag njuter av fysisk aktivitet".
Skriv sedan ner alla positiva saker som du kommer på.

2. Skapa en egobok! Köp en riktigt vacker inbunden anteckningsbok med helt tomma ark. Sätt in bilder på dig själv som du är nöjd med, bilder där du gör något som du älskar att göra, bilder där du är lycklig, bilder där du varit på platser du har fina minnen ifrån. Sätt in lappar som citerar allt gott som sagts om dig och vem som sade det. Skriv in alla goda egenskaper som du själv är medveten om hos dig.


3. Unna din kropp något! För att visa dig själv uppskattning kan du boka in en tid varje vecka eller månad då du får massage, ansiktsbehandling, en natt på hotell, en golfrunda, sovmorgon eller något annat som känns som en härlig belöning. En belöning för att du är en sådan unik och fantastisk människa!

4. Och så lite till knoppen! Avsätt en tid i din kalender, minst en gång i veckan då du har en stund utan tankar. Ta reda på en plats där du lättast, mest och bäst kan få lugn och ro i dina tankar. På landet, i skogen, vid havet, en plats i hemmet, i storstan, tillsammans med någon annan, ensam, i tystnad, i solen, i snön. Var på en kravlös plats som får dina tankar att pausa och vila en stund.

5. Övning ger färdighet. Öva dig i att säga NEJ! Många gånger säger vi ja för vi tror att det förväntas av oss, vi vill vara snälla, vi vill bli omtyckta, älskade, accepterade. Det finns många anledningar. Självklart ska du inte sluta säga ja men däremot sluta säga nej i de fall det inkräktar på din integritet, personlighet, energi eller negativt på annat sätt. Börja med att säga nej till människor du känner dig trygg med och väx i det.

6. Skriv allt som sägs! Varje gång du får en komplimang, stor eller liten skriv ner den. Varje gång du får beröm eller visas uppskattning, skriv ner det. Att få se allt nedskrivet och uppstaplat framför sig kan ge en enormt härlig känsla och ett inre jubel. Övningen är att ta lära dig ta emot stärkande saker som du får från omgivningen och att uppmärksamma sådant som du själv inte ser men som andra ser. Ett bra sätt att se att du är perfekt som du är!

7. Positiva egenskaper! Ibland får man komplimanger, beröm eller uppskattning som man själv inte håller med om. Om du tillskrivs en positiv egenskap som du själv inte håller med om så skriv ner den istället för att slå bort det. Sätt dig sedan ner och gå igenom dessa saker och fundera över om det stämmer och varför du inte kan se det själv. Eller kan du se det men vill inte tillskriva dig en sådan fin egenskap? Försök sedan att utveckla eller plocka fram den här egenskapen hos  dig själv. Bara för att en fantastisk människa har fantastiska egenskaper! Och du är fantastisk, perfekt och unik!

4 kommentarer:

 1. Anmäl dig till dagens blogg :D

  SvaraRadera
 2. Nyttig Egomat :)
  Tar med mig lite av detta..
  Förresten, igår träna jag lite i kassakön :) Släppte förbi en man med 5 stora tårtkartonger som stod bakom mig , han bad inte om denna tjänst jag bara erbjöd honom att gå före mig, nöjt av mitt lugn över att jag "tränar min glädje" över att få stå i kassakö :)´..
  Önskar dig en fin dag

  SvaraRadera
 3. Åhhh vilka BRA punkter att tänka på i sin vardag ! Jag brukar klippa ut positiva kommentarer jag fått via mail mm och samla dom på ett blad att ta fram en dag när jag behöver peppning !
  En gång i månaden har jag inbokad långlunch med efterföljande SPA tillsammans med en väninna ... det är underbart att titta i kalendern och se att på fredag är det dags igen ... dessutom peppar vi varandra vid lunchen och öser beröm över varandra eller bara lyssnar till den andre. Och sedan åker vi vidare till ett underbart litet SPA där vi turas om att floata och få massage. En riktig EGOkick !

  Kul att jag kunde ge dig inspiration när det gäller växthusbygge ... Arboga ligger ju inte så långt från Örebro ... välkommen till våren till ett växthusbesök !!
  Ha det så gott !
  /Isa

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...