torsdag 13 oktober 2011

Politik, gubbvälde, förtroende och tillit!

Håkan Juholts kris har säkert inte undgått någon då det har väckt stora stormar i alla sorters media. Jag tycker att det är en fascinerande titel: "Här är Håkan Juholts kris - dag för dag." Hans parti då? De han företräder? De som har valt honom? Han har ställt till det, men är krisen bara hans?

Håkan Juholt

Det här är en riktig godbit för media och vi kan inte veta hur mycket som är sant och hur mycket som är överdrivet och tillspetsat men om vi tänker på den starka röst som media är så spelar det egentligen ingen roll. Medias inflytande är så stort så att det påverkar till stor del befolkningens beteende och attityder och det är det som är intressant här.
Självklart har det debatterats hett på Twitter, eller vad gillar ni dom här:

Vad gör den här affären i stort? Hur påverkar "Juholts kris" vårt förtroende för politiker? Känner folket att de kan lita på de folkvalda politikerna? Blir folket mer intresserade av politiska sakfrågor och ökar viljan att gå och rösta?
Vilken inverkan har det här på demokratin? Vill vi ha politiker som "fifflar"? Hur kan vi veta säkert att de folkvalda är ärliga och vill väljarnas bästa? Väljer man att bli politiker för att sko sig själv?

Oavsett om Juholt talar sanning eller ljuger så spelar det ingen roll, förtroendet för honom är så skadat vilket kommer få förödande effekter för hans parti.
Väljarna vill kunna lita på sina politiker. Det är viktigt att känna tillit till att de driver frågor som är viktiga för befolkningen ända ner på lokal nivå.

Vad tycker du? Påverkar det här ditt förtroende för politikerna/politiken?

4 kommentarer:

 1. "Orka", tänker jag som inte har en aning om vad detta handlar om, och inte bryr jag mig om det heller.
  Vi har andra politiker på min sida Sundet som ställer till det på sitt vis, med brutna vallöften och annat.

  Jag har alltid haft den uppfattningen att politik, det är snack, snack, snack och politiker kan man inte lita på.

  SvaraRadera
 2. Kika gärna in min smyckesblogg. Flera kändisar så som Maria Montazami, hennes döttrar, kissie, paow osv bär mina smycken. Ha en supertrevlig dag.

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Mitt förtroende för politiker är orubbat; Jag har nämligen aldrig haft något!

  SvaraRadera
 4. Djuupt oroad är jag faktiskt..... Det boorde vara givet att vara inresserad av politik i viss mån, speciellt i unga år.. eftersom det ju gäller OSS!!??? Och detta exempel av tyvärr många, gör ju att det faktiskt blir "Platt fall".... VEM !?? vill fortsätta i t ex Socialdemokraterna, som förr var min fasta trygghet..... Det finns ju så många ärliga kompetenta människor.. Är det för att dom äär det som dom inte vill vara med !!?? Och om vi inte får in människor som vi kan lita på blir det ju vi som i slutändan förlorar.. Sakfrågor kommer i skymundan, oro på arbetsplatsen skapar förvirring, viktiga debatter blir ännu värre "pajkastningar".. Bedrövad är bara förnamnet.............puh.....

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...