onsdag 30 mars 2011

Dagens Outfit!

 


Top från DKNY, Trosa från Twilfit, Jeans från BikBok.
HAHAHA! Dagens outfit kommer aldrig att finnas på den här bloggen. Det är inte jag på bilden, heller. Nej, jag tänkte prata lite om kläder och vilken betydelse det har.

När vi möter nya människor så är kläderna en del av första intrycket. Kläderna ger våra fördomar en möjlighet att placera människor i olika fack. Det är färg, material, mönster, prisklass, passform, kvalitet, modell, snitt, stil som gör det möjligt för oss att bedöma vilken typ av människa vi möter. 
Stereotypen för en affärskvinna är kritstrecksrandig dräkt eller kostym, affärsmannen har mörk kostym, en kvinna som är konstnär har linnekläder, mannen som är konstnär har udda kläder i färger som skär sig och gärna en scarf,  bohemen har velourkläder osv.

Vi har våra föreställningar klara om vad en människa är genom att bedöma henne/honom genom kläderna.

Det betyder också att vi kan bestämma vilket intryck vi vill ge genom att välja kläder därefter. Du har säkert märkt att olika kläder har olika effekt på dig, vissa kläder ger dig bättre självförtroende, andra kläder gör dig mer avslappnad, vissa kläder får dig att känna dig väldigt obekväm osv.
Det är väldigt fascinerande när man tänker efter vilken betydelse kläderna har.

Vad säger dina kläder om dig?

13 kommentarer:

 1. Jag är inne i en period där jag dras väldigt starkt till röda kläder. Jag har aldrig varit så förtjust i rött tidigare, däremot rosa. Jag tror att det här handlar om att jag är inne i en period där jag försöker släppa mitt gamla arbetsområde (ekonomi) där jag alltid har klätt mig strikt och i svart/grått. Då är röda och glada kläder så långt ifrån det jag kan komma. Och så blir jag ju så mycket gladare i mina röda kläder!

  Jag har också nyligen kommit till "insikten" att jag är värd att ha fina och välsittande kläder oavsett vad jag väger! Det låter kanske självklart, men för mig som alltid har kämpat med vikten är det en lättnad.

  Allt gott!
  Anna

  SvaraRadera
 2. Jag tror mina kläder säger att jag är rätt tråkig, vill inte synas.
  Jag skulle behöva piffa upp min garderob!

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig brytt mig om mode eller trender. jag klär mig alltid i det jag tycker är bekvämt och har alltid gjort så. Och ibland är jag utan kläder. :D

  SvaraRadera
 4. Mycket intressant, helt klart så säger kläderna väldigt mycket om personen, och man kan påverka hur man vill bli uppfattad beroende på hur man klär sig.

  Själv tror jag att jag uppfattas som ganska alldaglig .. och jag försöker nog anpassa klädseln efter tillfället .. =D

  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja, det är intressant hur stor betydelse kläderna har. Själv skulle jag tro att jag ger ett splittrat intryck. Ibland bara jeans och tröja och utsläppt hår, ibland uppsatt hår och en mer klassisk stil på mina kläder som tex kjol och kavaj. Klär mig nog ganska mycket efter humör och tillfälle.

  SvaraRadera
 6. Ja, det är verkligen superhäftigt och kul!

  Ha en skön kväll du också!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Det är ju så. Kläderna talar om vilka vi är. Själv har jag nog alltid velat gömma mig. Det är nu först på senare år jag vill synas. Kommit
  underfund med att även jag får ha fina och välsittande kläder.. Tar sin lilla stund ibland innan polleten trillar ner ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Neutral, snudd på lite grabbig klädstil. *övervintrad tonnåring* kanske..nä, kanske inte direkt.
  Jag är ganska så trött på att höra att jag är "snygg", känns som om jag inte hade ett värde som person utöver det? förmodligen är det därför jag inte bryr mig så mycket i kläder.

  SvaraRadera
 9. Ja jag vet inte, sant och intressant inlägg. Vore det inte roligt om du la upp några av dina frivillga läsare utan att länka till dem så de kan "fuska" och se vad folk säger om just deras stil Vad säger deras stil andra?

  Fanns ett program på tv där de just gjorde detta för länge sedan.(minns bara inte vilket)

  Nu kom jag faktiskt på något mer...du frågade förut vad som man tyckte kunde finnas mer av i din blogg. Just detta, gör en del saker i praktiken i bloggen, olika tester om just det du skriver om. Det skulle vara jätte intressant.

  Kram i solen :)

  SvaraRadera
 10. loppisfynd! jeans 10, 15 kr, toppar 5 - 15 kr.
  det är min "smak". jag köper inget nyproducerat i butik om jag inte måste - typ bh och skor!
  kram och tack för en utmärkt blogg ♥

  SvaraRadera
 11. Sugen på den nyaste iPhone, en iPad eller ett Playstation 3? På Supergratis.se kan du få dessa prylar HELT gratis, inget krångel, frakt eller fejk!
  Läs mer och bli medlem här: http://www.supergratis.se/?r=77871

  SvaraRadera
 12. Det var ju inte ens min häck!
  :P

  SvaraRadera
 13. Jag håller fullständigt med! Kläderna påverkar mycket, både folks uppfattning om dig och din egen känsla inombords. Konstigt egentligen, för man är ju ändå samma person under kläderna. Jag tror det handlar en del om vilka förväntningar man har på andras reaktion på en själv, som en självuppfyllande profetia. Man "blir" den man tror andra förväntar sig att man ska vara. Själv har jag en extremt varierande stil, mycket beroende på vad jag ska göra och var jag befinner mig och jag märker ofta av hur det påverkar min känsla inombords.
  Jag har egentligen ingen egen, personlig stil som bara är jag utan är lite av en klädkameleont. De senaste åren har jag dock lutat mer åt det bekvämare, sköna hållet i mina klädval.
  Tack för ett bra och tänkvärt inlägg! :D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...