lördag 22 januari 2011

Tankarna avgör!

William Shakespeare sade:

“Ej finns gott ej finns ont

blott våra tankar gör det så.”

Så här i vintertider kan vi ta snön som exempel:

* Tänk er ett barn som vaknar på morgonen och tittar ut genom fönstret och ser hur det snöar, stora härliga snöflingor ner på en vit matta på marken. Ni kan väl tänka er glädjen hos detta barn, se framför Er hur det glittrar i barnets ögon när det tänker på allt man kan göra i snön. Åka pulka, bygga snögubbar, göra snöänglar, ljuslyktor och kasta snöboll.

* Tänk sedan på sextiofemåriga änkan Stina som bor själv i en villa. Hon tittar ut och stönar. Nu måste hon skotta hela garageuppfarten om hon över huvudtaget kommer ut eftersom vinden alltid blåser in snön i hörnet vid hennes ytterdörr så den knappt går att öppna. Och så vågar hon inte ut och köra bil nu för hon har inte fått på vinterdäcken än. Och tänk så halt det blir nu när hon ska ut och gå med hunden och så måste hon förresten också skotta den stora vallen som kommunen plogar upp framför hennes uppfart. Dom sköter aldrig sitt arbete ordentligt.

Snö i sig är varken ont eller gott. Snö bara är. Men för barnet är det gott och för Stina är det ont. Vi väljer själva våra tankar.

Se mina videobloggar!


Kom ihåg att gilla det här på Bloglovin nedan! Då hjälper du mig att göra den här bloggen större!

1 kommentar:

  1. Javisst!! Så enkelt du ger ett exempel på detta!! Inspirerande att kika in här hos dig!
    Kul också eftersom jag är i startgropen att starta eget i lite samma branch som jag ser att du är i!:)

    På återseende!
    Mvh Milla

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...