onsdag 21 december 2011

Är du här och nu? Eller där och då?

Många av oss grubblar omedvetet över det förgångna, eller oroar oss för framtiden. Genom att grubbla över det förgångna eller att oroa dig för det som kommer att ske så minskar du möjligheten att ägna tid åt det som sker just nu. 

Slappna av!

Och så här i juletider ökar stressen med allt som ska hinnas med, det ska städas, handlas, lagas mat, slå in julklappar och allt måste vara så perfekt och då är det lätt hänt att tappa bort sig själv av bara farten. Då kan det vara läge att ta en stund med sig själv och dra några djupa andetag. Och här är några frågor till hjälp:

Var är du just nu?
 
Hur mår du?
Försök att vara medveten i din närvaro. 
Lyft blicken, fyll din dag med medveten närvaro; vem sitter bredvid dig på bussen? 
Hur smakar lunchen? 
Hur känns det i magen när du öppnar dörren till din arbetsplats? 
Vilka dofter känner du?

Vad som har hänt har hänt. Vad som kommer att hända kommer att hända. Låt istället vardagens händelser ge dig energi att påverka det som går att påverka.


Om du oroar dig för något som ligger i framtiden och det inte händer så har du oroat dig i onödan.

Och om det händer så har du oroat dig två gånger istället för en gång. Så ta det lugnt och andas ordentligt, det som sker sker.

2 kommentarer:

  1. Tänk att bara djup andas emellanåt hjälper mot stress och man mår bra
    God Jul

    SvaraRadera
  2. Många människor är alldeles för stressade och andas högt uppe i bröstet, vilket är oerhört ohälsosamt. Det räcker nog inte att djupandas emellanåt, vi måste lära oss andas effektivt hela tiden.
    // Kikki

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...