lördag 15 oktober 2011

Kissie vill vara perfekt!

Jag läste en artikel i Dagens Industri, Weekend som hade rubriken: "Bloggaren Kissie vill vara perfekt". Nu står det dock ingenstans i artiekln att Kissie strävar efter att bli perfekt, däremot skriver man att Kissie har Blondinbella som förebild och att Kissie vill bli mer vuxen och tagen på allvar.

Dagens Industri
Kissie
Artikeln i sig handlar om människans strävan efter perfektionism och så har man använt Kissie som exempel.
Slår du upp ordet "perfekt" så får du veta att det betyder: fulländning, utan brist. Jag anser att det perfekta inte finns men däremot kan det i vissa fall vara en bra morot, ungefär som man brukar säga: Sikta mot stjärnorna och du når till trädtopparna. Sikta mot trädtopparna och du når marken.
Men när vi strävar efter perfektionism när det gäller utseende och våra kroppar så kan det ibland bli fel. Och jag tycker faktiskt man snarare av artikeln kan uttyda att Kissie kommit underfund med just det snarare än att sträva efter utseendemässig perfektionism.
När det gäller utseendet så kan vi nog säga att perfektionism är att acceptera och uppskatta det man har. (Nu pratar jag inte om människor som är födda med vissa "utseendedefekter eller människor som på olika sätt har skadat sig.)

Man kan också säga att perfekt är det som har total balans.

Strävar du efter det perfekta?

4 kommentarer:

 1. Som de flesta förstår så är kissie sen i sin utveckling och hon ska tas för vad hon är; ett barn som är på väg att bli vuxen och för somliga tar det lite längre tid än för andra. Hon är lika komisk som tragisk i sin pyttelilla instängda värld, men det som är mest tragiskt är att 13,14,15-åringar har henne som nån att se upp till. Men barn växer upp och det är nog inget fel på Kissies förståndsgåvor, hon är som sagt bara lite sen i sin utveckling.
  Perfektionism är en fiende och inget att sträva efter, för vem bestämmer vad som är perfekt? Det som är perfekt för mig kanske är nåt helt annat för dig. Visst kan man kalla nånting, eller det någon gör för perfektionism, men när man gör det är det en subjektiv bedömning man ger uttryck för.

  SvaraRadera
 2. javisst, alla ska tycka och tycka rätt...
  riktiga kappvändare är vi hela bunten!
  Have a frocking rocking night!

  SvaraRadera
 3. waow..
  gillar verkligen raden:
  -perfekt är det som har total balans!
  Den ska jag använda här hemma :)
  Tack :)

  SvaraRadera
 4. Intressant blogginlägg det här.. Det väcker många tankar! Jag gillar inte ordet perfekt, perfekt är så ouppnåligt. Ordet "bättre" är bättre! *fniss* och mer uppnåeligt! Intressant är oxå om man strävar efter att vara perfekt utseendemässigt eller/och som person..

  Ha en skön söndag!:)

  Kraam Izabell

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...