torsdag 20 oktober 2011

3 tips för framgång!

Det finns en medial bild av att framgång handlar om pengar, stora hus, bilar, karriär och andra stort utmärkande saker men jag vill säga att framgång kan var så mycket annat. När du når framgång av något slag så fylls du av en jublande härlig känsla och njuter av att leva. Känslan av att allt flyter på i precis den riktning som du vill och att alla hinder verkar som bortblåsta. Nedan finner du några exempel på vad framgång kan vara i ett individperspektiv:

* Att få jobbet du sökt
* VG på tentan
* Att få komma på anställningsintervju
* Att få en riktigt härlig komplimang från någon som tycker att du gjort något bra
* Stoltheten när ditt barn gör något som du uppskattar
* När du nått ett mål
* När du har tagit mod till dig att göra något som du känt stort motstånd inför; ringt ett samtal t ex
* När du lyckats rodda ihop logistiken hemma så alla hamnar där dom ska i rätt tid

Framgång är dock inte något som bara ramlar över oss hur enkelt som helst, och det finns saker du kan göra för att underlätta så att du upplever framgång oftare. Nedan följer 3 tips för att du lättare ska nå framgång.

1. Piggelin: Att vara pigg underlättar det mesta här i livet. Det är okej att vara trött när det är dags att sova men den vakna tiden är piggheten att föredra. Förutom de stora energikällorna, mat, sömn och fysisk aktivitet så finns det flera andra källor till energi. Att vara glad och skratta ger mycket energi så se till att göra saker som gör dig glad och att umgås med människor som får dig att skratta. Kärlek är en stor källa så umgås mycket med kärleksfulla människor som du älskar.

2. Fokus: Att fokusera på de saker du önskar i ditt liv är ett väldigt bra sätt att komma närmare dina mål och önskningar. Om du ofta tänker på det du önskar i ditt liv så är det lätt hänt att olika situationer som för dig närmare det du vill ha uppstår. En annan bra sak med att fokusera är att du blir glad av det. Att tänka på det du önskar fyller dig med glädje och inspiration.

3. Mål: Att göra klart vilka dina mål är och att skriva ner dom är väldigt effektivt. Det är som att rita upp en karta så du ser var du är på väg och vilket ditt nästa steg blir. Det är också lättare att fokusera om du vet tydligt vad du ska fokusera på. Var också noga med att berätta för din omgivning vilka mål du har. Sprid det i dina nätverk och det finns säkert någon som hjälper dig på ett eller annat sätt.

Vill du lära dig mer om hur du sätter mål? Klicka HÄR!

2 kommentarer:

 1. Tack för tre bra tips om vägen till framgång! Jag hittar alltid intressanta saker att läsa här i din blogg.

  Ha en bra kväll!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Strålande inlägg om Framgång! Det, precis som skönhet, ligger ofta i betraktarens ögon. Men vi behöver själva tala om vad som är framgång för oss. Allt som går framåt!
  Ha en framgångsrik dag Cecilia!
  Kram I

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...