söndag 7 augusti 2011

Tankar om 6!

Satt och tittade på TV, ett pratprogram, och så råkade man skämta lite om sex men så sade en person att han skulle prata om något som inte var på så låg nivå.
Då snurrar min hjärna igång, varför är ämnet sex "låg nivå"? Sex är ju ändå livsviktigt, utan det så skulle vi inte finnas. Visst, det är privat och intimt men ändå något som de flesta människor sysslar med på ett eller annat sätt. Så varför är det låg nivå som samtalsämne? Varför dömer vi sex till "låg nivå"? Tycker vi att det är pinsamt och generande? Är vi rädda för att blotta oss för mycket?


Nedan följer en lista på ord som vi kan förknippa med sex.


Sex är:

* Närhet.
* Ömhet.
* Kärlek.
* Fortplantning.
* Njutning.
* Avslappning.
* Skratt.
* Roligt.
* Försonande.

Listan kan göras mycket längre och som ni förstår när ni läser listan så syftar den på sex i en kärleksrelation.
När man läser det jag nämnt i listan så undrar jag bara, vad är det som gör att ämnet sex är på låg nivå? Med tanke på det livsbejakande och positiva så borde ämnet sex vara hög nivå.

Sex Rockar Fett och är ju helt underbart! Eller hur?
 

5 kommentarer:

 1. Ja men herre gud..utan sex skulle ju jorden utrotas. Jag tror människor som tycker sex är lågt eller typ jobbigt. Inte har en god relation med sig själv. O då blir det ju göra jobbigt om någon pratar om det helt utan rädsla.. Sex eller god mat allt är ju bra för själen.....

  SvaraRadera
 2. Håller verkligen med. Det är alltid så. Så fort sex kommer på tal så blir alla lite reserverade eller tycker att man är omogen :S Fattar inte varför!

  SvaraRadera
 3. Efter många år i ensamhet så håller jag med - sex är viktigt.
  Att inte ha sex som en del av mitt liv känns. Tomt. Lite fattigt.

  SvaraRadera
 4. Ja ämnet sex har ju alltid varit mer eller mindre tabu-belagt. Det är väl visserligen stor skillnad idag mot för typ 50-100 år sen, men ändå, det är fortfarande lite hyrs-pyrs om det.. =)

  SvaraRadera
 5. Nu såg jag inte programmet men jag gissar att kommentaren bottnar i personens egen inställning till sex. Hoppas att han är lycklig!

  Kram
  Linda

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...