torsdag 14 juli 2011

Att sätta mål och att nå framgång!

Jag skriver mycket här på bloggen om att nå framgång  och om att sätta mål och tänkte här ge min definition på de orden. Framgång har blivit ett väldigt populärt ord att slänga sig med och bokhyllorna är fulla med självhjälpsböcker om hur man når framgång. Att det skrivs många böcker om ämnet har med efterfrågan att göra, ju mer vi vill ha det desto fler böcker skrivs vilket är bra. Jag Googlade på "bok om framgång" och fick då 3 010 000 resultat, på svenska och när jag Googlar på "bok om att nå mål" så får jag 3 730 000 resultat.

Så svensken strävar efter framgång och att nå sina mål men vad innebär det egentligen? Vad är framgång? Vilka mål ska jag sträva efter? Det kan ju vara lätt stressande om man ska följa  det som står i media då deras framställning kan göra att framgång och mål kan tyckas ganska ouppnåeligt.

Min definition av Framgång!

Fram-gång: att gå framåt. Framgång är att utvecklas och nå de resultat man önskar i sitt liv. Med andra ord så är framgång något som är helt individuellt. Det är du som bestämmer vad som är framgång för dig. Och det viktigaste är inte hur framgången ser ut utan det viktiga är den glädje och ökade livskvalitet som du får. Framgång i livet är när du känner att du har flyt, ett flow i ditt liv.

Min definition av Mål!

Ett mål kan vara "stort" eller "litet", det som är stort för en person, kan vara litet för en annan. Det viktigaste med att sätta mål är att målet är ditt, att det är något som du verkligen vill uppnå. Du kan ha mål på alla områden i livet och det viktigaste är att målet ger dig större livskvalitet, att det gör dig lycklig, stolt, nöjd, förenklar livet, ger bättre relationer, ja, helt enkelt att måluppfyllelsen ger dig tillfredsställelse. Att sätta mål är också ett bra sätt att sätta ut riktningen för ditt liv.


 

1 kommentar:

  1. Så sant så.. Allas vår framgång är guld värd....
    Framgångskramar från Mig till Dig...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...