tisdag 7 juni 2011

Vilket varumärke har du?

Som företagare är det mycket man ska kunna och det blir nya saker man måste lära sig. En av dom sakerna gäller marknadsföring och varumärket. Och efter att ha varit företagare i över 10 år så trodde jag att jag visste vad jag gjorde. Jag trodde  att jag hade en struktur och en plan. Jag trodde att jag jobbade smart och tidseffektivt.

Ända tills jag träffade Evakarin Wallin. Jag anlitade henne en dag för att titta på det här med mitt varumärke och vad jag signalerar ut och det var som en blixt från klar himmel. Evakarin vände upp och ner på allt och jag insåg hur fel jag haft och hur krångligt och bakvänt jag tänkt.

Evakarin öppnade verkligen mina ögon för hur enkelt det är och för hur en struktur kan se ut. Jag kände att alla pusselbitar föll på plats och hur en struktur uppenbarade sig.

Nedan finner du ett utdrag ur ett inlägg som Evakarin skrivit om Varumärket. Om du klickar HÄR så kan du läsa hela inlägget + att du får 3 tips på hur du kan skapa ditt Varumärke.

Det du signalerar ut till omvärlden är det du får tillbaka. Om du är tydlig i ditt budskap, får du klarare besked tillbaka. När du uttrycker ditt företag genom ett varumärke (vad du står för och vem som är mottagaren av budskapet) blir det lättare både att skaffa kunder och att hitta konstruktiva samarbeten.

Du själv kommer att känna dig tryggare för du får en starkare identitet om du har du gjort ditt varumärke utifrån din essens och dina styrkor och du underlättar för dig i säljsammanhang. Dessutom har du har en bra grund att stå på för att bygga vidare på ditt företag.

Det kan var nog så svårt att komma på vilket varumärke som man ska ha. Mitt råd är att du inte bara använder hjärnan utan att du använder din inre kreativitet och forskar i vad du står för istället för att bara tänka ut något smart. Det är en process som kan ta tid och du gör det enklare för dig själv om du är snäll mot dig själv och inse att du är i processen, istället för att tycka att du redan borde ha kommit på det.

Evakarin har även skrivit en bok som heter Enklare Marknadsföring ger roligare försäljning! 
Klicka på bilden så får du veta mer om boken:


Här hittar du Evakarin:


 

2 kommentarer:

 1. Stämmer så bra, har tagit mej flera år av funderingar att hitta mitt eget koncept.
  Nu flyter det på med hantverket....
  Kram ullamaria
  Ser ut som en spännande bok det där, undrar om den finns på akademibokhandeln?

  SvaraRadera
 2. Ops vad jag har missat när mitt internet bara vill funka korta stunder ibland..
  Det där med ego-bok ska jag införa och ska ta till mig om rockstjärnestatus..
  Kram Maria

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...