torsdag 5 maj 2011

Ny träningsmetod!

Foto: Carlos Santa Maria

En studie från Harvard University visar att vi inte bara blir mentalt  starkare av att göra goda gärningar utan även att vi blir fysiskt starkare. Och fundera över hur det känns när du gjort en god gärning. Hur känner du dig efteråt? Vanliga känslor som vi upplever efter att ha utfört en god gärning är: glädje, stolthet, en känsla av att vara duktig och bra, ödmjukhet och känslan av att vara stark, kapabel och duglig. Vi är någon man kan lite på och tron på den egna förmågan ökar. Och är vi mentalt starka så ökar även tron på den fysiska styrkan. I Expressen kan du läsa artikeln om den här studien och dom skriver bland annat så här:

Goda gärningar gör dig starkare!

Det är inte bara mentalt som du stärks av att göra snälla saker för andra. Också din fysiska styrka ökar.
Följ en gammal dam över gatan, eller släng ett mynt i en insamlingsbössa innan du går in på gymmet. Den goda gör att du biter ihop tänderna och hittar viljestyrkan att lyfta tyngre vikter, är slutsatsen av en studie från Harvard University. 
I studien fick en grupp försökspersoner först i uppdrag att lyfta en vikt så länge de kunde, sedan fick de en dollar var. Den ena halvan av gruppen fick i uppgift att ge pengarna vidare till välgörenhet, medan den andra halvan fick behålla pengarna.

Läs hela artikeln: Goda gärningar gör dig starkare! 


Om du gillar det här på Facebook, Bloglovin eller Twittrar så ger du fler möjligheten att ta del av det här.

Har du inte anmält dig till Klokegårds Klokbrev så kan du göra det högst upp till höger!

6 kommentarer:

 1. Japp, det stämmer! Nu refererar jag inte till studien då jag inte satt mig in i den, men det är ett välkänt psykologiskt faktum att fysiken och den mentala biten är intimt förknippade med varandra.

  SvaraRadera
 2. Det var intressant läsning här hos dig, jag tror också på detta. Mycket tänkvärda saker här på din blogg.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Är oxå övertygad om att detta stärker ditt välbefinnande, det är en skön känsla när man känner att man gjort något bra för någon annan...hoppas dagen varit bra, kramen

  SvaraRadera
 4. sv.ja utan humor så skulle jag nog int överlevt :P

  SvaraRadera
 5. ja det där kan jag mycket väl tänka mig att det stämmer. Fysiskt och psykiskt hänger ihop mycket mer nä man tror.

  Får jag fråga dig en sak, är det du som gillar alla dina inlägg på bloglovin eller någon annan? För varje inlägg har alltid en "gillning".

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...