söndag 8 maj 2011

Måndagens utmaning!

Du har säkert någon i din omgivning som irriterar dig väldigt mycket, det kan vara en kollega, granne, svägerska eller någon som du träffar lite nu och då.
När man går och irriterar sig på en annan människa så går det åt en hel del energi plus att det påverkar ditt humör på ett negativt sätt. Men hur irriterande en annan människa än är så finns det alltid något positivt med den, även om det så bara är att personen har snygga skor.

Din utmaning:

Du ska med ljus och lykta leta reda på så många positiva saker som du bara kan hos den här personen som irriterar dig. När du sedan pratar med den här personen så ska du fokusera på de här positiva sakerna som du har hittat.

Om du gillar det här på Facebook, Bloglovin eller Twittrar så ger du fler möjligheten att ta del av det här.

Har du inte anmält dig till Klokegårds Klokbrev så kan du göra det högst upp till höger!  

 

10 kommentarer:

 1. ja du det blir inte lätt
  för den har inget positivt.

  SvaraRadera
 2. Tack vad glad jag blev för kommentaren! :) Ska kika runt här hos dig nu! Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 3. Vilka otroligt kloka ord. Härligt sätt att se på livet och det inspirerar mig massor.
  Så otroligt glad jag blir av att få ha dig som följare :)
  Önskar dig en bra söndag

  SvaraRadera
 4. Alla har vi ju en fram och en baksida, lyfter man blicken högt nog så finner man något bra hos alla..Det som irriterar kan ju vara en spegling av att "man" själv vill något som den man är irriterad på har lyckats med...Istället för att ge beröm om framgång..
  Önskar dig en trevlig kväll/Mia

  SvaraRadera
 5. Hej
  Tack för titten och tack för dina rara ord om min blogg,jag blir så glad.
  Kramar i massor från mig till dig.
  Ninni

  SvaraRadera
 6. Om man fokuserar på nåt som man upplever som negativt hos någon så raderar man alla andra upplevelser om personen. Om man i stället fokuserar på nåt positivt hos personen (det finns nåt positivt att säga om alla människor)så förändras din upplevelse av honom/henne. Det här är enkel psykologi, men kan upplevas som krånglig om man inte förstår att de negativa känslorna skapas hos dig, inte hos föremålet för känslorna.
  Fokusera på det positiva hos en person, så raderar du i stället de negativa känslorna om personen. Då skapas en positiv upplevelse av personen som gör att du inte tycker illa om denne.
  Kom ihåg att det är dina tankar du tycker illa om, och det är detta som stjäl energi.

  SvaraRadera
 7. Tack för dessa mycket användbara tankar och även för din fina kommentar hos mig.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 8. Hejhej! Tack för ditt besök hos mej.
  :)

  Jadu kloka ord. Jag har verkligen en sån person och det jag måste verkligen fokusera på det som är positivt och försöka stänga det andra -annars tar den här människan all min energi.
  Vissa dagar funkar bättre än andra... :)

  Ha det så bra
  KRAM

  SvaraRadera
 9. Ja men precis så är det! Vi kan bara förändra vår egen attityd till vår omgivning och mycket sällan en annan person. Det där behöver vi nog alla öva på! Jag är glad över att jag så sällan retar mig på min omgivning! Alla har något gott och få vill ont.

  Vilken ynnest att få se positivt på sin tillvaro och omgivning!

  Tack för att du delar med dig och sprider det positiva;-)

  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 10. Hej och tack för besöket på min blogg. På så sätt hittade jag hit. Mina vägar korsade en mobbare för några år sedan. Jag tyckte hon var begåvad, vacker och härlig. Tyvärr hjälpte inte det. Hon var sedan barndomen skadad, saknade helt självkänsla, och mådde bara bra om hon kunde sänka andra. Jag drog. Undrar ibland hur det går för henne...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...