tisdag 17 maj 2011

Få ut det mesta av din semester!

Nu är det snart dags för semester en tid för vila och återhämtning. Ju mer du har stressat och desto mindre tid du har gett dig själv för vilopauser under året desto viktigare är semestern. Det är viktigt att ta så lång semester som möjligt, minst fyra veckor i sträck för det tar ca två veckor för hela vårat system att ställa om från jobb till ledig. Nedan följer en lista över vanliga misstag man gör på semestern.

Kärves Design och Foto


De vanligaste misstagen:

* Att planera in stora projekt
* Inbokade aktiviteter hela semestern.
* Ha kontakt med jobbet.
* Ha för stora förväntningar.
* Rädda ett äktenskap/förhållande med en semesterresa.
* Att helt enkelt inte vila upp sig.
* Umgås mycket med människor som är väldigt energikrävande.

Om du gillar det här på Facebook, Bloglovin eller Twittrar så ger du fler möjligheten att ta del av det här.

Som prenumerant på Klokegårds Klokbrev får du all information innan den kommer på bloggen, fyll i formuläret högst upp till höger!

5 kommentarer:

 1. Oh vad kul att du gillar min blogg! :) Lycka till! :D

  SvaraRadera
 2. SV: Va roligt att du gillar min blogg ^^,

  SvaraRadera
 3. Det här inlägget kanske inte ser sådär jätteviktigt ut, men det är just det det är, jätteviktigt!
  Jag har försökt förklara för vänner och bekanta att det är viktigt att man tar en lång sammanhängande semester, men de tar en vecka här och en vecka där. Det räcker inte, precis som du säger för att ställa om från jobb till semester. När så deras miniatyrsemestrar är över och det är dags att gå tillbaks till jobbet är de "trötta på skiten" utan att förstå varför. Hjärnan måste få tid på sig för att rensas från jobbtänket. Först då kan man vila ut ordentligt, för det är i första hand psyket som behöver semester, annars blir det lätt så att man blir trött på jobbet och tillvaron när hösten kommer, med sjukskrivningar som följd. Splittrar man upp semestern med en vecka då och då hinner inte kropp och psyke ställa om sig, och om man ska försöka förverkliga sina semesterdrömmar på en vecka så blir det bara stress av alltihop. På semestern ska man inte stressa. Man bör vila hjärnan och bara göra saker som är roliga, utan att stressa.

  Bra och viktigt inlägg!

  SvaraRadera
 4. Jag tror det här stämmer väldigt bra in på många. Att man gärna planerar in allt det där "man inte hinner" annars. Och jag tror precis som du att det kan vara helt förödande!

  SvaraRadera
 5. sv; tusen tack för att du röstade ,ja glänkar dig senare idag ! jag har vinnut ipaden nu :D:D:D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...