fredag 6 maj 2011

Chatta med karriärcoachen, Nina Jansdotter.

Foto: Helen Karlsson
Idag, fredag, 6/5 klockan 09.00 kan du ställa dina frågor om att söka jobb.
Söker du jobb så har du nu en fantastisk möjlighet att få svar på dina frågor om hur du bäst söker jobb. Karriärcoachen Nina Jansdotter svarar på dina frågor via chatt hos Dagens Nyheter. Klicka HÄR för att komma till chatten.

Ett annat bra tips är den här fantastiska boken:

Klicka på bilden för mer info!

3 kommentarer:

 1. Varför tar ingen upp hur svårt, nästan på gränsen till omöjligt det är för personer som fyllt 50 att få jobb? Arbetsgivarna svarar nej på direkta frågor om åldern har nån betydelse (vad skulle de annars säga?). Det är en direkt lögn, de sitter ju i situationen att de kan välja och vraka, och då väljer de naturligtvis nån som är yngre.
  Ingen verkar bry sig om de som blivit vuxna och söker jobb. 50 år idag är ingen ålder, men i de flestas arbetsgivares ögon kunde man lika gärna vara 150.
  Det här är en stor grupp som ingen verkar bry sig om när det snackas om hur man söker jobb. Ålder är det största hindret för att få jobb, det är den bistra verkligheten och den kan man inte snacka bort. Unga människor får ofta utbildning genom företagens försorg, men ytterst sällan en vuxen människa. Det snackas om CV, hur man ska klä sig, att vara aktiv osv men det snackas aldrig om de viktigaste faktorerna som avgör om man får jobb eller ej. Är du 45-50 så måste du i de flesta fall ha en gedigen utbildning, och helst vara specialist inom ett område för att få jobb.

  Min kommentar riktar sig inte mot nån särskild, tycker bara att det här bör få uppmärksamhet.

  SvaraRadera
 2. Nu har jag tittat och lyssnat på informationen om boken och mitt omdöme så långt är: 10 minuters reklam som är så ytlig och intetsägande så man blir förvånad över att de inte duger till att ens göra en säljande reklam för boken.
  Om jag var tveksam till att köpa boken, så blev jag tvärsäker till att inte köpa den efter att ha sett reklamen.

  SvaraRadera
 3. Conny: Jag håller helt med dig. Det är väldigt motsägelsefullt dock eftersom det pratas så mycket om att man går senare i pension och att det är bra att jobba längre.
  Sverige är väldigt åldersfixerat; man får inte vara för ung och inte för gammal när man söker jobb.

  När det gäller boken så har Kristian använt ett väldigt amerikanskt sätt att marknadsföra den.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...