tisdag 19 april 2011

Hur du har det, eller hur du tar det?

Vi har en tomt till salu på Svensk Fastighetsförmedling, och vid annonser så hittar man information om området.

Bredvid vår annons så står det att här ute bor det mest gifta, medelålders par med barn. Det fick mig att tänka på oss och våra grannar och jag började fundera över var alla dom här gubbarna och käringarna bor. Efter några dagar så kom jag på att jag, min man och flera av våra grannar ÄR medelålders!

Oj, vilken insikt! Jag insåg att jag ser mig som mycket yngre än vad jag egentligen är. Jag känner mig ganska ung, och beter mig därefter. Jag funderar fortfarande över vad jag ska bli när jag blir stor. Jag har bestämt mig för att fortsätta med det här tankesättet och vet att medelåldern ligger långt fram i tiden för jag ser så m¨nga fördelar med det.

Fördelar jag ser med att känna mig ung:

* Jag har barnasinnet kvar.
* Jag är frisk och har inga krämpor.
* Jag vågar prova nya saker.
* Jag vill hela tiden lära mig nya saker.
* Jag har inte stagnerat och satt mig till ro. Både jag och mitt liv utvecklas.

Vad vill jag då säga med det här? Jo, våra tankar påverkar oss väldigt mycket. Det är inte åldern (i mitt fall) som har betydelse utan det är hur jag tänker om mig själv. Så det är inte hur jag har det som spelar roll utan hur jag tar det. Och det gäller alla situationer. Du har säkert träffat någon som är helt knäckt och du kan då tycka att den här människan "överdriver/överreagerar" precis som du säkert mött människor som råkat ut för fruktansvärda motgångar men ändå ser positivt på framtiden.
Och det handlar om "Det är inte hur du har det, utan hur du tar det". Det är väl värt att fundera över.

Jag tycker att mina tankar om att jag är yngre än vad jag är gynnar mig och mitt liv.

Vilka tankar har du om dig själv?
Har du tankar som gynnar dig?
Har du tankar som motarbetar dig?
Vad kan du förändra i dina tankemönster?

Nedan kan ni se en bild på mig om 70 år. :)


 
Tycker du att inlägget/bloggen är bra och vill att fler ska läsa så gilla det här på Facebook, Twittra eller gilla på Bloglovin!

4 kommentarer:

 1. Inte en dag över 25 här inte ;) fortfarande ung och nyfiken på livet trots byte av tiotalssiffra till en 4 i år

  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Det finns något för dig att hämta inne hos mig :)
  kram kram

  SvaraRadera
 3. Ibland tycker jag att jag är gammal, ibland ung...

  SvaraRadera
 4. Här tar du upp nåt väldigt viktigt. Det beror mycket riktigt på hur man tar det, inte hur man har det. Ronald Reagan som växte upp i ett mycket fattigt hem sa en gång "vi såg oss inte som fattiga, ingen hade talat om det för oss".
  Alla punkter du ritat ner stämmer på mig med, och när jag tänker på min ålder (jag är äldre än du)så undrar jag om den stämmer.Ålder är bara en siffra, det beror på hur man är som person. Jag kommer att vara ung hela livet, även om jag blir 100 år.
  Människan blir äldre och äldre och för inte så länge sen var en person i 50-årsåldern urgammal, idag är en 50 åring rena ungdomen, och pensionärer kommer på sina Harley Davidson till pensionärsträffarna.
  Att folk ser sig som fattiga och tycker att de har det besvärligt beror i hög grad på att de jämför med andra, och då jämför de "åt fel håll". Om de i stället tänkte mer på vad de har som folk förr i tiden inte hade skulle de ha en annan syn på tillvaron.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...