tisdag 19 april 2011

Bloggsvar i all ära!

Till höger här i bloggen ser ni en ruta som heter Bloggsvar där ni kan ställa frågor till mig.

Jag tycker i stort att det är väldigt bra och jag blir fantastiskt glad över de frågor ni ställer, så ställ massor med frågor.
MEN, det finns en nackdel, och det är att jag kan inte skriva så långa svar som jag vill vilket gör mig väldigt frustrerad. Grr.
Eftersom jag ser det som en service till er så vill jag kunna ge er så fullständiga svar som möjligt och då behöver jag få skriva många ord. Punkt!

Så därför tänker jag nu göra så att jag fortsätter besvara era frågor i Bloggsvar men om jag behöver skriva ett långt svar så kommer jag även att svara här på bloggen. Och det är det jag tänker göra nu.

Fråga:

Hej!
Jag har skrivit tidigare till dig. Nu är det så att jag ser att de söker sommarjobbare på en klädbutik, och jag ÄLSKAR kläder och vill GRYMT GÄRNA ha det där jobbet. Det typ skär i hjärtat så mycket jag vill ha det, faktiskt haha. Nu är det så att mitt CV/Personliga brev sticker inte ut tillräckligt. Jag är alldeles för feg för att ha en videohälsning typ som du tipsade om, även om de var jättesmart. Men hur ska jag fixa det? Jag vill såååå gärna ha det, har dock aldrig jobbat i butik förut :( Men jag älskar kläder och älskar mode så vill verkligen försöka fixa detta jobbet, hur ska jag göra? :o


Mitt kompletta svar: 


Hej och tack för din fråga!

Ett bra CV ska vara lätt att läsa, inte ha för mycket text  och så ska det vara lättöverskådligt för att enkelt hitta den information man söker. Undvik klyschor som stresstålig, älskar att ha många bollar i luften, flexibel osv. Detta hittar arbetsgivaren i de flesta Cv:n och blir tråkigt att läsa. Om du använder liknande fraser så kom med konkreta exempel från tidigare jobb eller föreningsverksamhet. I stället för att skriva ”jag är driftig och framåt” kan du skriva ”jag har visat min drivkraft genom att driva det här och det här projektet”. Arbetsgivaren är framförallt intresserad av vad just du kan göra för företaget.

Här kommer några länkar till sajter där du kan få inspiration till ett CV som sticker ut:

Ska du skicka in ditt Cv via mail så har du all chans i världen att göra ett CV som sticker ut med bilder och färger.
sätt in loggan för varje företag, skola, förening och organisation som du nämner i ditt CV.
Det är också viktigt att ha med en bild på dig själv.
Se till så att ditt CV sticker ut så du får komma på intervju. Väl på intervjun så kommer ditt kroppsspråk att visa den passion du känner för kläder och tjänsten.
Fundera ut vilka egenskaper du har som man kan behöva när man jobbar i butik. är du en lagspelare, serviceminded, medveten om värdskap, öga för detaljer vid skyltning, duktig på att hålla ordning mm.

Vill förresten rekommendera en sida om värdskap: http://www.vardskapet.se/

Kom ihåg att vara unik, våga stå för de bra egenskaper som du har, skippa falsk blygsamhet.

Önskar dig lycka till!
Berätta gärna för mig hur det går!

Ha en skön dag!

Tycker du att inlägget/bloggen är bra och vill att fler ska läsa så gilla det här på Facebook, Twittra eller gilla på Bloglovin!

3 kommentarer:

 1. svar: kul att du ville vara med i dagens blogg en vinnare är nu utsedd gå in och se om de var du:) om de inte var de så passa på att anmäla dig till morgondagens tävling och ha en chans till:)
  Ett tips är att lägga till mig på bloglovin eller bloggkeen så ser du direkt när det kommer upp nya tävlingar:)
  kram

  SvaraRadera
 2. Har du provat Frågamej?

  Dem har ingen begränsning på hur långa svar man kan göra. http://www.fragamej.se

  SvaraRadera
 3. Vill man ha så lik som möjligt är den jag använder:
  http://www.valresultatet.se
  Då har man en frågelåda som syns och fungerar. Finns även omröstningar där :)

  kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...