torsdag 24 mars 2011

En fantastisk text med så mycket liv!

Jag vill här dela med mig av en text skriven av Oriah Mountain Dreamer, indiansk stamäldste, maj 1994.
Den här texten berör mig verkligen och väcker något inom mig som jag måste beskriva som inspiration, livsglädje, hopp, tacksamhet och kreativitet.

Läs och förundras över ordens kraft!

Det intresserar mig inte vad du gör för att leva. Jag vill veta vad du brinner för, och om du vågar drömma om att möta ditt hjärtas längtan.
Det intresserar mig inte hur gammal du är. Jag vill veta om du riskerar att se ut som en dåre för kärlekens skull, för din dröm, för äventyret att vara levande.
Det intresserar mig inte vilka planeter som står i konjunktion till din måne. Jag vill veta om du berörts mitt i din egen sorg, om du har öppnats av livets svek eller har blivit skrumpen och sluten av rädsla för mer smärta! Jag vill veta om du kan sitta med smärta, min eller din egen, utan att dölja den eller förminska den eller fixa det. Jag vill veta om du kan vara med glädje, min eller din egen, om du kan dansa vilt och låta extasen fylla dig ända ut till fingertoppar och tåspetsar utan att förmana oss vara försiktiga, vara realistiska, att minnas begränsningar att vara människa.
Det intresserar mig inte om historien du berättar för mig är sann. Jag vill veta om du kan göra någon annan besviken för att vara sann mot dig själv, om du kan bära anklagelsen om svek utan att svika din egen själ, om du kan vara trolös och därför pålitlig. Jag vill veta om du kan se skönhet även när den är inte vacker, varje dag, och om du kan anskaffa eget liv i dess närvaro. Jag vill veta om du kan leva med misslyckande, ditt och mitt, och ändå stå på kanten av sjön och ropa till silvret av fullmånen, "Ja!"
Det intresserar mig inte var du bor eller hur mycket pengar du har. Jag vill veta om du kan gå upp efter en natt av sorg och förtvivlan, trött och blåslagen till benet, och göra vad som behöver göras för barnen.
Det intresserar mig inte vem du känner eller hur du kom att vara här. Jag vill veta om du kan stå mitt i elden med mig och inte rygga tillbaka.
Det intresserar mig inte var eller vad eller med vem du har studerat. Jag vill veta vad som håller dig, från insidan, när allt annat faller bort. Jag vill veta om du kan vara ensam med dig själv och om du verkligen tycker om det företag du har i de tomma ögonblicken. -Oriah Mountain Dreamer

4 kommentarer:

 1. Har aldrig sett den på svenska förut. MEN den är Fantastsik. Precis som jag skrev på min blogg förut,ord är magi
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. svar: de vet jag faktis inte kollat bloggstatistiken på ett bra tag nu:P

  SvaraRadera
 3. Svar; de spelar ingen roll jag litar på dej:)
  jag skriver ett om dig i morgon är så jävla trött i huvudet nu och "jobbar" och följer å ska uppdatera speedwaymatcher resten av kvällen

  SvaraRadera
 4. Vilken FANTASTISK text. Tack för att du delade med dig av den.

  /Zun

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...