måndag 31 januari 2011

Kort övning mot stress!

Aktiv avspänning!

När du blir stressad reagerar din kropp med att du andas ytligt. Dina andetag blir kortare, ytligare och kommer i högre grad från bröstkorgen än från magen. När din kropp är avspänd och du mår bra går andningen långsammare, sjunker längre ned i magen och blir djupare.

Genom att öva på att bli medveten om hur du andas, och göra andningsövningar regelbundet kan du förbättra ditt sätt att andas och därmed bli mer avspänd och må bättre. Nedan finner du en kort variant av andningsövning som ger omedelbar avstressande effekt. Den här varianten kan du när du har övat upp dig, använda när och var som helst, i affären, på bussen, i bilkön etc. Du får mest effekt om du övar varje dag, gärna flera gånger dagligen.

 

En kort mycket användbar variant:
Stå eller sitt och uppmärksamma din andning. Lägg handen på magen och känn hur magen utvidgas när du andas in. Ta tre djupa andetag, på ett sätt som är skönt för dig, låt axlarna falla ned om du känner att de är uppdragna och spända. Andas därefter några mjuka andetag och känn att du blir lugn och avspänd.
När du övat denna korta variant tillräckligt många gånger och känner att du behärskar tekniken, kommer din hjärna att påminna dig om när det är dags att sänka axlarna och andas djupare. När du har kommit så långt i din andningsmedvetenhet kan du göra övningen på 2-3 sekunder och få ett gott resultat.

Har du sett mina videobloggar?

Tyckte du det här inlägget var bra  får du gärna gilla det på BlogLovin här under för att fler ska få ta del av det.   

4 kommentarer:

 1. Du skriver så mycket klokt. Men ibland måste man ha tid och motivation för att läsa och kunna ta in och förstå det du vill säga. Önskar det fanns en bok med alla dina inlägg som jag kunde ha i bakfickan och ta fram när tillfälle ges och när kloka ord behövs...
  Men fortsätt, det är bra!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Självklart ska du samla dina kloka ord i en bok, Cecilia! Underbart!
  Kram :-)

  SvaraRadera
 4. Hej! Nu är vinnaren i Houseofyaya-tävlingen avslutad. Kika in och se om du vann:
  http://adaras.se/2011/february/hon-vinner-ett-valfritt-smycke.html#comment

  Du får gärna vara med i mina nya tävlingar som finns i vänsterspalten. :)
  Kram <3

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...