måndag 17 januari 2011

Här och nu!

Camilla Photography
Många av oss grubblar omedvetet över det förgångna, eller oroar oss för framtiden. Genom att grubbla över det förgångna eller att oroa dig för det som kommer att ske så minskar du möjligheten att ägna tid åt det som sker just nu.
Var är du just nu?
Hur mår du?
Försök att vara medveten i din närvaro. Lyft blicken, fyll din dag med medveten närvaro; vem sitter bredvid dig på bussen? Hur smakar lunchen? Hur känns det i magen när du öppnar dörren till din arbetsplats? Vilka dofter känner du?

Vad som har hänt har hänt. Vad som kommer att hända kommer att hända. Låt istället vardagens händelser ge dig energi att påverka det som går att påverka.

Om du oroar dig för något som ligger i framtiden och det inte händer så har du oroat dig i onödan.
Och om det händer så har du oroat dig två gånger istället för en gång.

12 kommentarer:

  1. Jag är en expert på grubbla mig igenom nätterna, ganska onödigt egentligen. Suck haha
    Nä dags och leva här och nu.

    SvaraRadera
  2. Så sant som det är sagt! Fast ibland är det svårt att inte oroa sig i förväg.

    SvaraRadera
  3. Visst är det så, men som Anna säger, ibland är det svårt att inte oroa sig. Men mycket är vunnet om man vet om detta.

    Bra inlägg som vanligt!

    SvaraRadera
  4. Åh, Vilka kloka ord du bjuder oss på!
    Instämmer helt, dessvärre är det ju väldigt lätt att oroa sig i onödan.....

    Hoppas att du får en trevlig dag!
    Kram Therese

    SvaraRadera
  5. SANT ! "Tänk om"-leken är bara bedrövlig.

    SvaraRadera
  6. SV:
    jag mår bara bra :)
    hänt idag då?

    SvaraRadera
  7. Oh Cecilia så sant du skriver om alla livets egenskaper. Du är så duktig att vägleda oss i den konsten som är ju så viktig att leva hyfsad. Även om man är medveten någonstans inom sig om allt detta som du coachar oss igenom är det inte lätt att hålla sig på den rätta vägen alla gånger. Då kommer de jobbigare stunder. Jag är så oerhört glad att ha dig som vän! En vän som alltid påminner mig och rättar mig på mitt livsgång. Tycker om att läsa din blogg, jag hittar alltid här något som jag tar till mig. Du har fullständigt rätt om det där med nyårslöfte, det var nog fel formulerat av mig. Jag själv är medveten att alla nyårslöften håller inte i längden i mitt fall. Att sätta mål och sen försöka uppnå delmålen är mycket bättre för mig med. Käkarna hade jag fått hjälp med betskena på nätterna, men jag biter ihop på dagarna med och ibland blir det inte hållbar. Tack för tipset. Ha en skön dag min vän. Massor av kramar.

    SvaraRadera
  8. Wow fint kort! :D

    Hihi ja visst är det kul med tävlingar gumman! :D
    Var gärna med och tävla på min blogg. Har fyra stycken igång just nu. Du hittar två i vänsterspalten och två stycken längre ned på bloggen. ^^

    Kram<3

    SvaraRadera
  9. Jobbar massor med att vara mindfull, här och nu, men det är mäkligt nog inte alls lätt. Eftersom jag coachas just nu och jobbar ivrigt med att nå mina mål så ligger allt mitt fokus där borta. Och då missar jag ju nuet(!) Klurar just nu på jag närmar mig någon slags balans...

    Nåt tips från coachen kanske...? :)

    Tack för inspirerande blogg!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...