onsdag 1 december 2010

Tips för ökad arbetsglädje!

Arbetsglädje är väldigt viktigt! Arbetsglädje är en förutsättning för att klara av nutidens arbetsliv med snabba och återkommande förändringar. Hur vi agerar - och reagerar - är helt avgörande för hur vi lyckas med arbetsuppgifterna.

Lika mycket som vi behöver en hög grad av yrkeskompetens och meningsfulla arbetsuppgifter för att prestera vårt bästa, behöver vi arbetsglädje för att nå ett gott resultat. Vi tillbringar en tredjedel av vårt vakna, vuxna liv på arbetet vilket gör arbetsglädje till en fråga om livskvalitet.·  Bannlys klagomål och fokusera på önskemål. Det skapar en positivare stämning och bidrar till bättre gruppsammanhållning.

·  Har du inget positivt att säga till/om dina kolleger så var tyst. Beröm dem ofta, be om goda råd eller sprid positivt skvaller.

·  Ta fasta på det som lyckats. Om endast ett av fem projekt är framgångsrikt, så ägna tid och kraft åt att analysera det lyckade och bortse från de misslyckade.

·  Inför nya rutiner för ett vänligare och mer accepterande klimat på arbetsplatsen. Hälsa på morgonen, fråga hur det går för kollegorna och erbjud en hjälpande hand, när någon verkar ha mycket att göra.

·  Se till att ha roligt tillsammans.Inför olika "lekar" på kafferasten eller mötet. Bestäm till exempel att under fikarasten så får man inte säga ordet inte.

·  Träna dig i att framföra kritik på ett konstruktivt sätt. Tänk på att det är lättare att finna sig i råd än kritik, enklare att acceptera förslag än råd och lättare att ta till sig önskemål än förslag.

·  Sätt upp nåbara intressanta mål. Redovisa varje etapp på väg mot målet och betona varje litet framsteg.

"När fantasi och vilja drar åt samma
håll, får vi en fantastisk kraft och
styrka"

3 kommentarer:

 1. Hejsan, vad kul att du tittade in på min blogg så att jag i min tur hittade hit. Jag ska definitivt läsa mer om vad du har att säga, verkar lovande så här långt.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej hej! Jag instämmer med Fia. Jättekul att just du kikade in hos mej (tack för dina värmande ord) så att jag fick möjlighet att läsa dina kloka ord!! Hit återkommer jag gärna!

  Kram!
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Spännande med nya möten:) Tack för titten på min blogg... Nyfiket spanade jag ju självklart in din o upptäckte ett litet smultronställe.
  Som egen företagare o utan anställda så är det svårt att hålla andan uppe hela tiden. Vi har bildat ett kvinnligt nätverk här där jag bor o verkar, för att kunna stötta varandra. Men ibland känns det som om orken inte riktigt räcker till... o man frågar sig vad sjutton är det jag håller på med.
  Kram Ulrika

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...