tisdag 23 november 2010

Om konsten att ändra andra människor!

Tänk så mycket enklare allt vore om du kunde ändra alla  skitjobbiga människor! Livet skulle bli så mycket enklare att leva, eller hur?


Alla andra beter sig så konstigt, tänker konstigt och säger så konstiga saker. Och så har dom fräckheten att göra som dom vill!!!! Även om det inte passar in i min världsbild av hur saker och ting ska göras.


Då har jag räddningen till alla er som vill ändra på andra! Jag har nämligen läst en bok som heter: "Om konsten att ändra andra!" skriven av Bertil Martinsson. Läs om boken HÄR!


Jag tänkte citera första kapitlet ur boken så att ni förstår hur bra boken är:


Kapitel 1.

Det är inte möjligt att ändra andra människor.

Slut på kapitel 1.

När ni nu läst kapitel 1 i boken så förstår ni hur bra den är. Eller hur?
Om man tänker ett steg till: om du kunde ändra på andra människor för att de ska passa in i din verklighet så skulle det också innebära att andra kunde ändra på dig. Och tänk då hur många "människotyper" du skulle vara när alla som ville hade ändrat på dig. En lätt schizofren känsla skulle lätt infinna sig.

Så min rekommendation är att du accepterar att andra är som dom är så får du fortsätta att vara den du är.
Du kan ändra din attityd  gentemot dom du skulle vilja ändra på och då kan det efter ett tag kännas som att dom har ändrat på sig. Men det som egentligen hänt är att du ändrat din attityd vilket räcker väldigt långt.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...