torsdag 11 november 2010

Låt hjärnan varva ner!

Barnen har lagt sig och tystnaden brer ut sig i hemmet. Det är så lätt att då glida ner i soffan framför TV:n för att koppla av. Visst kopplar kroppen av till viss del men inte hjärnan. Den fortsätter att matas med intryck via TV:n.
Ett bra sätt att låta hjärnan få koppla av är meditation. Du kan sätta på avslappnande musik och bara slappna av med slutna ögon i en kvart.
Det finns också väldigt bra meditationer på YouTube. Både med och utan vägledning. En stund varje kväll ger väldigt bra effekt.

 Läs mer om meditationens effekter nedan:

Meditation är fysiskt och psykiskt välgörande. Forskningen visar på många positiva effekter för kroppen, bland annat: Andningen och pulsen sjunker, syreförbrukningen går ner, blodtrycket sänks eller stabiliseras, hjärnvågorna blir jämna och lugna och sjunker till en lägre nivå, immunförsvaret stärks, stressen minskar och sömnen förbättras. Positiva förändringar sker i hjärnan hos den som mediterar regelbundet. Aktiviteten minskar i det område i hjärnan som reglerar irritation, ilska, rädsla, nedstämdhet och depression. I stället ökar aktiviteten i det område i hjärnan som sysslar med intresse, nyfikenhet, entusiasm, glädje och lycka. Effekten av det är att stress och oro minskar hos den som mediterar. I stället ökar glädjen och lugnet. Annan forskning visar att effekterna av meditation kommer snabbt.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...