lördag 29 oktober 2011

April, april din dumma sill!

Hjärnan är så otroligt sinnrik - och ändå så lättlurad!

Hjärnan kan inte skilja på verklighet och fantasi. Det går att trigga igång olika funktioner i hjärnan bara genom att fantisera.
Mmmm, Citron!
Hjärnan styr salivproduktionen så om du sluter ögonen och ser en citron

Tänk dig sedan att du skär klyftor av citronen. Känn den härliga doften av citron. Tänk sedan att du tar en klyfta och för den till din mun, doften blir starkare (det börjar rinna i min mun medan jag skriver), stoppa in klyftan i din mun och känn den sura smaken. Nu bör det börja vattnas i munnen på dig.
Sådär, nu har du lurat din hjärna.

Kom ihåg att vi här pratar om att hjärnan inte kan skilja på fantasi och verklighet. Det här öppnar upp för ganska stora möjligheter.
Det här innebär att vi medvetet kan skapa våra liv till det vi vill ha. Vi kan bli friskare, gladare, argare, ledsnare, lyckligare, snällare mm mm.
Hjärna!

Det här öppnar upp för oanade möjligheter för vad vi kan skapa.Det är bara dina tankar som begränsar dig.

Vill du veta mer om tankar som Rockar Fett? Kolla in den här boken för 39:-!

2 kommentarer:

  1. Helt riktigt att hjärnan inte kan skilja på verklighet och fantasi, och därför kan vi stoppa in vilka tankar vi vill i den. Egentligen är det otroligt vilka möjligheter det finns. Mer behöver inte sägas, du sa det så bra själv! :)

    SvaraRadera
  2. Det här med hjärnans funktioner är intressant. Hjärnan kan alltså inte skilja på fantasi och verklighet, men medvetandet kan. Vad är då medvetandet? Den första tanken blir följaktligen att medvetandet är skilt från hjärnan, men desto mer hjärnan utvecklas desto högre blir medvetandegraden. Därför måste medvetandet sitta i, eller vara kopplad till hjärnan.
    Ingen kan i dag säga vad medvetandet är eller var det är lokaliserat, och vad är det som gör att just jag är jag? Där återstår mycket forskning. Det enda man kan säga i dag är att när cellerna som består av molekyler som består av atomer blir tillräckligt komplicerat sammansatta så uppstår medvetandet. Skulle tro att ett nobelpris väntar på den som kan knäcka gåtan.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...