tisdag 18 oktober 2011

3 tips för att lyckas!

Först vill jag börja med att ställa några frågor till dig: 

* När känner du dig lyckad?
* Vad betyder "lyckas" för dig?

Att lyckas betyder olika saker för olika människor beroende på var vi är i livet och vad som är viktigt just nu. Att lyckas behöver inte vara stort, det behöver inte vara att få ett toppjobb, tjäna massor med pengar, bli väldigt framgångsrik eller att bo i ett slott. Att lyckas kan vara att ha bakat ett bröd som inte sjunker ihop, blir bränt eller hårt. Det kan vara att ha prioriterat om i livet så att du får mer tid för barnen. Det kan vara att skänka glädje till en annan människa eller att lyckas dra åt hjulmuttrarna vid däckbytet så att däcken sitter fast.

Vi kan konstatera att lyckas är individuellt men att vägen dit ser inte så olika ut och nedan följer 3 tips för att nå dit lättare.

Våga var en stjärna!


3 tips för att lyckas:

1. Var glad: när du är glad så tycks allting gå lättare och det stämmer av flera anledningar. När du är glad finns det inte utrymme för begränsande tankar. Med begränsande tankar menar jag ofördelaktiga tankar om dig själv, din omgivning eller det som du just nu står inför. Begränsande tankar ligger som ett lock över kreativa tankar/lösningar och idéer. Begränsande tankar tar också mycket energi + att de hindrar dig från att ta emot energi från andra människor. Hur ofta ler du mot en människa som ser sur ut? Att få ett leende ger energi.
För att vara mer glad är det viktigt att gör saker eller  tänker tankar som du blir glad av och här följer några exempel:
* Läs roliga historier
* Titta på roliga filmer
* Lyssna på musik som gör dig glad
* Umgås med glada människor
* Berätta roliga historier
* Få andra människor att skratta

2. Peppa: Vi är väldigt duktiga på att peppa andra vilket är bra och eftersom du peppar andra så kan du också peppa dig själv, du vet ju redan hur man gör. Så fort en nedsättande tanke om dig själv dyker upp så byter du ut den mot en peppande tanke och om du gör ett misstag fundera över vad skulle ha sagt om en kollega gjort samma misstag och säg samma sak till dig. När du gör något bra så skriv ner det och skriv ner vad det var hos dig som gjorde att det blev så bra, det här kan du sedan ta fram och läsa när du behöver peppa dig.

3. Tillit: Våga lita till dig själv och det du vill. Ibland får vi idéer som kan tyckas lite ovanliga vilket kan ge en osäkerhet. Vad ska andra tycka? Klarar jag det här? Vem tror jag att jag är? Ingen annan gör så här så det är ingen idé. Strunt i det säger jag! Känns din idé helt rätt för dig? Känns det som om din idé verkligen kommer utifrån ditt Jag? Berör idén något som du verkligen brinner för? Ja, då är det bara att köra. Våga var unik, våga vara Du! Om vi lät rädslan styra  hela vårt beteende så skulle vi idag inte ha telefoner, glödlampan, flygplan, bilar, datorer, internet eller liknande. Att de sakerna existerar beror på att någon vågade, vågade tro på sig själv och sin idé. Gör det du också! Jag säger inte att du ska uppfinna något revolutionerande men ha tillit till att det som är du är helt rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...