måndag 25 april 2011

Orolig?


Använd dina tankar och tänk bort din oro. Att oroa sig tar så mycket energi att du till slut inte orkar göra något konstruktivt. Att oroa sig löser inga problem och dessutom brukar vi oroa oss i förskott för saker som sedan inte inträffar.

Här är 5 tips:

* Släpp navelfokus och gör någon glad! När vi oroar oss, fokuserar vi väldigt mycket på oss själva och det är lätt hänt att vi fastnar i en nedåtgående tankespiral som gör oss nedstämda.

* Stimulera kroppen! När vi oroar oss så spänner vi ofta delar av kroppen vilket stoppar blodflödet så gör något för kroppen som massage, fotbad med massage, dansa, promenera, smörj in kroppen, peeling.

* Korrekt fakta! Kolla upp fakta så att du är säker på att du verkligen oroar dig för något som är verkligt.

* Andas! Att andas djupt, ända ner i magen är en ren välgärning för både kropp, själ och hjärna. Djupa andetag får dig att slappna av och syresätter blodet och viktiga inre organ, däribland hjärnan vilket gör att du kan tänka mer konstruktivt för att hitta en lösning om så behövs. Och när du koncentrerar dig på andningen så släpper du tankarna på oron.

* Vad är det värsta? Fundera ut det absolut värsta som kan hända, ställ dig sedan frågan: Och vad händer då? Fortsätt att ställ följdfrågor till dig själv så får du kontroll över oroskänslorna.


Du kan gratis ladda ner Klokegårds Klokbok om Livsglädje!

Tycker du att inlägget/bloggen är bra och vill att fler ska läsa så gilla det här på Facebook, Twittra eller gilla på Bloglovin!

3 kommentarer:

 1. Åh vad bra att läsa! Eftersom jag är extremt orolig inför den här veckan fick jag många bra tips. TACK!

  SvaraRadera
 2. Bra tips
  Jag är expert på att oroa mig och jaga upp mig för saker. Ska försöka tänka lite extra på det här nästa gång.

  SvaraRadera
 3. Tack så hemskt mycket!!! Vad glad jag blir :-) Jag gillar din blogg oxå. Du är uppenbarligen en väldigt klok kvinna. Jag länkar till dig :-)

  Ha nu en riktigt trevlig valborgsmässoafton!
  Kram Bintan

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...