fredag 18 februari 2011

Varför gräla?

Foto, Privat
Jag såg en intervju med Tomas Di Leva på TV för något år sedan och då fick han frågan:
- Grälar ni hemma om vardagliga saker som disken till exempel?

Och han svarar så gudomligt:

- Nej, om jag kan glädja henne genom att diska så gör jag det så gärna!

Vi borde tänka mer så lite till mans, eller hur? Att drivas av att vilja göra omgivningen glad med den enda baktanken att bli lycklig.

Ha en skön fredagskväll!

8 kommentarer:

 1. Jo men visst, varför bråka om vem som ska ta disken t ex.. Bättre att göra det själv och få en glad partner (som förhoppningsvis gör någonting annat istället). Dela på sysslorna liksom :D

  SvaraRadera
 2. Mycket sant. Jag har lärt mig den hårda vägen att livet är kort och förbaskat skört och varje dag räknas så det försöker jag göra, ta dagen som den kommer och göra mesta möjliga av varje dag som är. Att tjafsa om nåt så smått som vem som gör mest hemma stjäl energi som bättre förbrukas konstruktivt tycker jag dårå.
  Sen har vi ju alla sämre dagar då man är mer lättretlig men gräla har jag aldrig gillat att göra så blir jag arg så städar jag. Då bränner jag av mig ilskan på det och huset blir rent och fint på kuppen. Alla vinner. :)

  SvaraRadera
 3. Tack snälla du, din kommentar gjorde mej glad:) Alltid trevligt när besökare lämnar ett ord efter sej. Här hittar jag massa läsning, klokord- sånt gillar jag:) Ska absolut titta in igen, när jag inte har blåkläder på mej;)
  Målning ikväll...
  Fast jag kan tillägga att jag har nog Di Levas inställning, skulle aldrig tjafsa om bagateller:) Ingen blir lycklig av sånt.
  Ha en fin helg!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 4. svar: Jätte kul att du ville vara med i dagens blogg en vinnare är nu uttagen så går in och kolla om det är du, om det inte är det så passa på att anmäla dig till morgondagens tävling och ha en chans till:)
  kram

  SvaraRadera
 5. Så sant Så sant :)
  Hoppas ellt e väl
  å missa inte


  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  Förra veckan 111 bloggar......
  VÄLKOMMEN att vara med :)
  Håkan

  SvaraRadera
 6. vi grälar aldrig hemma om sån t så skönt,men sen har jag en otrolig snäll sambo♥

  SvaraRadera
 7. Det är så bra och så sant. Han verkar ha ett väldigt ödmjukt hjärta den där Di Leva ೋღ❤ღೋ

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...