söndag 8 januari 2012

Nu flyttar bloggen till klokegård.se!

Dags att säga farväl till den här domänen och säga hallå till Klokegård.se!
Äntligen har bloggen fått en egen domän och ett nytt utseende som du ser nedan. Välkommen att följa mig på Klokegård.se!


5 tips!



I morgon är det Charmiga Måndag! Och tyvärr är måndagen en ångestfylld dag för många, måndag är början på ännu en sliten vecka som ska genomlidas innan det blir helg. Eftersom vi har så många vardagar så är det viktigt att göra så mycket som det bara går för att förgylla dessa dagar.


Jag älskar måndagar! Måndagar har hög Rockstjärnestatus i mitt liv! Hur är dina måndagar?


Här är 5 tips för att få Rockstjärnestatus en måndag!


* Gå upp en kvart  tidigare och gå ut eller ställ dig vid ett öppet fönster och njut av den uppfriskande luften.
Känn hur du vaknar till liv för att njuta av ännu en härlig dag i ditt liv!

* Sätt dig sedan ner och drick kaffe eller thé medan du skriver ner 3 saker du vill uppnå den här veckan!


* Boka in att du ska sluta 1 timme tidigare på fredag och gör en plan för hur du under veckan kan lägga upp arbetet för att göra det möjligt!


* Välj ut en kväll av veckans fyra första kvällar då ni ska ha en middagsfest i familjen. Duka med finporslinet, tänd levande ljus, ha skön musik i bakgrunden, TV:n avstängd och så klär familjen upp sig i finkläder. Maten kan vara det vanliga, korv med bröd, köttbullar eller vad det nu blir.


* Bestäm en lek eller aktivitet som hela familjen ska ägna sig åt på lördag. Baka, åka och fika, grilla korv, ja, det finns hur mycket som helst. Men kom ihåg att det ska vara roligt!


 
Rockstjärnestatus inspirerar på Facebook!




Dagens Affirmation!



Jag lär mig nya saker varje dag och utvecklas hela tiden som människa!


lördag 7 januari 2012

Dina hinder!

Alla har vi drömmar, önskningar och mål, saker som vi vill lära, ha eller uppnå. Det kan vara allt från en bra relation med din partner till drömjobbet och ibland så känns det som om målet inte är så långt borta och ändå är det något som "sätter käppar" i hjulet, något som gör att vi inte når ända fram. Och detta något är många gånger våra inre rädslor, rädsla för att misslyckas eller rädsla för att lyckas.

Vilka rädslor och hinder har du?
Vad har du för mål som är gäckande nära?
Är du rädd för att misslyckas?
Rädd för att lyckas?

Här är en film där rädslor verkligen utmanas, fast du behöver inte riskera livet för att gå lite utanför ramarna och testa dina gränser.

Dagens Affirmation!


Jag äter god mat som är bra 
för min underbara kropp!

fredag 6 januari 2012

Maxad Rockstjärnestatus!!!!

Nu händer det väldigt många roliga saker med början på måndag. Och en bild säger mer än tusen ord så här kommer 3 000 ord! :) BTW: bilderna är klickbara.






Dagens Affirmation!



Jag är trygg i mig själv och 
vet att jag klarar det jag vill!


torsdag 5 januari 2012

Flest böcker vinner!

Jag älskar att läsa och samlar på böcker och har ständigt ett behov av nya bokhyllor. Så, när jag hittar tävlingar där böcker lottas ut så kan jag inte låta bli att tävla och plötsligt så händer det. Ett par dagar före julafton får jag beskedet att jag vunnit en bok från Glimra Förlag som ni kan se nedan. En helt perfekt bok för att lära känna sig själv och för att stärka sin självkänsla. Stort tack till storbloggaren Fatou som driver den välkända bloggen Tonårsmorsa, rekommenderar verkligen ett besök hos Fatou!

Här är den fantastiska boken:

Personligt - En fyll-i-bok om Mig!

En sida i boken!


Den här boken är fylld med olika saker man ska fylla i som verkligen ger insikter i vem man är och att man är bra, precis som man är. Perfekt till dig eller som gåva till någon som du bryr dig om. Finns att köpa på Glimra Förlag!

Click the Star!!!!

Dagens Affirmation!



Jag gör det för jag vågar!


onsdag 4 januari 2012

Nytt år, nya möjligheter och nya mål!

Vad händer om du sätter en segelbåt utan roder i havet? 
Den blir ganska svårstyrd.
Vem står vid rodret till ditt liv?
Har du något roder?
Om du inte har satt upp mål för ditt liv kommer du glida omkring utan möjlighet att styra ditt liv. Utan mål så vet du inte var du är på väg.

Var är du på väg?


Statistik visar att: "Endast 3% av befolkningen har nedskrivna mål. Men av dessa 3% är alla höginkomsttagare och nått fram till över 50% av sina nedskrivna mål. Av de som inte skriver ner sina mål (97 %) når endast 4% sina mål."

Vilken kategori vill du tillhöra?

Nu när det är ett nytt och fräscht år så är det perfekt att sätta igång med nya mål för det kommande året.

Vill du lära dig en effektiv metod för att sätta mål? Klicka HÄR! 

Dagens Affirmation!



Jag fokuserar mina tankar 
på det jag vill ha i mitt liv!

tisdag 3 januari 2012

När liten blir stor!

Jag träffar väldigt många kvinnor som driver företag genom mina uppdrag som ordförande i Winnet Arboga, styrelseledamot i Winnet Västmanland och som koordinator för Västmanlands Ambassadörer för Kvinnors Företagande. Det är väldigt roliga uppdrag och det är så härligt att träffa så många kreativa, idéfyllda och energiska människor. Men det finns några saker som jag stöter på väldigt ofta som får Rockstjärnan att vilja ställa sig på barrikaderna och skrika!

Jag har ett litet företag.

Vad roligt för dig då, men vad jobbar du med? Det är så vanligt att höra en kvinna lite ursäktande säga att hon har ett litet företag. Vad då litet?

* Är kontoret väldigt litet?
* Är kundantalet litet?
* Är omsättningen liten?
* Är upptagningsområdet litet?
* Är det ingen som känner till företaget?
* Har det inga anställda?
* Driver du företaget på deltid?

Vad är det specifikt som är litet med ditt företag? Varför denna blygsamhet? Är det en garanti ifall du gör konkurs, man kan inte förvänta sig mer av ett litet företag, eller? Om vi jämför med en person som är anställd så hör du aldrig någon säga: Jag har ett litet jobb. Även om personen bara jobbar 20%. Nej, man har ett jobb, punkt slut, varken stort eller litet.

Rockstjärnans uppmaning: Säg i fortsättningen: Jag har ett företag!

Du är en Stjärna!

När en kvinna berättar varför hon startat ett (litet) företag så är det för att kunna styra över sin tid och kunna ägna mer tid till familjen och att få mer frihet!!!! Jo, det fungerar, om du inte har som ambition att tjäna pengar. Som företagare väljer du ju själv hur mycket du vill jobba, men din arbetsinsats står direkt i relation till hur mycket du tjänar. Det är så mycket som man inte tänkt på som tar en massa tid när du har ett företag. Som anställd så gör du dina arbetsuppgifter m a o det som du kan och är utbildad för men som företagare så ska du inte bara göra det du kan utan även sköta bokföringen, marknadsföringen, administrationen, inköp, försäljning, PR, IT, kundrelationer mm. Och har du inte resurser att leja ut dessa uppgifter så får du göra det själv vilket tar sin tid.

Av alla de tusentals företagare som jag mött under åren så är det faktiskt bara en kvinna som sagt att hon driver företag för att tjäna pengar. Hon har som mål att kunna gå i pension före 40. Jag beundrar verkligen denna orädda, modiga kvinna. Men ska sanningen fram så hade jag inte sett henne som modig om hon varit man. Könsroller. Att en man säger att han driver ett företag för att tjäna pengar är en självklarhet i samhället men att en kvinna säger samma sak ses som kaxigt och okvinnligt.

Rockstjärnans uppmaning: Jag driver ett företag för att tjäna pengar!

Självklart så är det inte hela sanningen men en stor del för annars skulle vi jobba betydligt mer ideellt om inte pengarna hade någon roll.

Rockstjärnestatus på Facebook!

Dagens Affirmation!



Jag når mina mål med lätthet!

måndag 2 januari 2012

Jag lovar att....

Det är många år sedan som jag slutade avge nyårslöfte för att istället sätta mål. Men - i år har jag gett ett nyårslöfte och ni förstår snart varför.

Mitt Nyårslöfte: Jag ska aldrig bli fotograf!

Bildbevis: Jag fotade fyrverkerierna på nyårsafton. Ja, en del av bilderna är häftiga men för att vara bilder på fyrverkerier så...








 

Om låg självkänsla!

Jag fick en fråga i min frågeruta som jag har i marginalen som jag vill dela med mig av då den är väldigt angelägen för många människor. 



Frågan!

Hej Cecilia,
Jag är lite nyfiken på vad det är som gör att en del människor skryter om ALLT och ingenting? saker man gjort, det man är på väg och ska göra, vilket klipp du gjort, hur bra man presterat, hur dyr resan du köpt är (trots att det inte är hela sanningen), hur dyr den och den julklappen varit och så vidare, och så vidare ... Vad är det man behöver bevisa? och för vem? Och varför måste man gång på gång på gång tala om hur bra människan är? Varför tröstar man så efter bekräftelse hela tiden? Man gratulerar och berömmer och talar om hur duktig hon är, men det räcker aldrig?? 

Svaret!

Hej Okänd!

Tack för din fråga.
Den här personen har låg självkänsla. Det kan yttra sig på olika vis och det här är ett sätt. Den här personen likställer sitt värde med prestationer och materiella saker. Jag skulle tro att den här personen har vuxit upp i en familj där man kanske har haft svårt att visa kärlek på andra sätt än genom att ge saker till barnen.
Så länge en person inte ser sitt eget värde så spelar det ingen roll ur mycket andra talar om hur värdefull hon är eftersom det inte är hennes egen sanning.

Dagens Affirmation!



Jag tycker om min kropp!


söndag 1 januari 2012

Stringtrosan - årets populäraste!

Nu har ett helt år gått och jag har gjort en statistik-koll här på bloggen och nedan kan du se vad ni läsare har tyckt mest och minst om att läsa.

2011:

Mest läst: Stringtrosan!
Minst läst: Min gåva till er!
Mest kommenterade: Enkelt för dig att säga! Det här inlägget är det som har berört mest!

Ta ditt allra bästa år!

Årets första Affirmation!



Jag ser min dag som 
ett lärorikt äventyr!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...