söndag 31 juli 2011

Tävla om en veckas länkning!


Tävlingen om att bli veckans Rockstjärna fortsätter till den 16 augusti!

Tävlingen avslutas varje tisdag klockan 12.00.

Vad vinner Veckans Rockstjärna?

* En veckas länkning på bloggen som "Veckans Rockstjärna!"
* E-boken "100 tips för Rockstjärnestatus!"
* Rockstjärnans autograf!
* Äran!
* Ett brev på posten!

Tävla så här!:

* Berätta om ett Rockstjärnestatusmoment i din vardag! Det kan vara något som gjort dig glad, en god gärning, en rolig stund, något som berört dig, en vänlig gest, hur du vänt en situation till en härlig upplevelse. Kort och gott berätta om något som var fantastiskt för dig i en kommentar  här på bloggen.

* Pusha det här inlägget genom att klicka på pusha.knappen nedan. (Om du har pusha.)
* Du är även välkommen att maila mig: cecilia@karvegardkonsult.com och får självklart spamma både mailen och bloggen så mycket du vill.
* Gilla det här inlägget
* Gilla sidan: Rockstjärnestatus i Ditt Liv genom att klicka på stjärnan till höger:

* Fyll i formuläret nedan så får du en gratis e-bok med 14 samlade artiklar om hur du finner balans i ditt liv + att du får Klokegårds Klokbrev.
Din mailadress är i tryggt förvar och kommer inte säljas eller lämnas ut till tredje part.





 

5 tips för Rockstjärnestatus på jobbet!

Självklart kan du ha Rockstjärnestatus på jobbet och här kommer 5 tips för det:


  1. ·         Utse månadens Rockstjärna bland medarbetarna.
  2. ·         Gå utanför ramarna.
  3. ·         Bannlys klagomål och fokusera på önskemål.
  4. ·         Hylla dig själv. Hylla medarbetarna.
  5. ·         Belöna framsteg och uppnådda mål.



 

Dagens Affirmation!



Jag lär mig något nytt varje dag!



 

lördag 30 juli 2011

Nominerade!

Jag har nominerat några av mina favoritbloggar i VeckoRevyns BlogAwards 2011! Det finns flera kategorier man kan nominera till så vill du nominera dina favoritbloggar kan du göra det genom att klicka på bilden!
VeckoRevyns BloggAwards 2011
De bloggar som jag nominerat kan ni se nedan:

Lev Ditt Liv
Classic Style in the City
Den Nakna Coachen
Framgångsbyrån
a lady & a tramp

Har du nominerat några bloggar?
I vilken kategori vill du bli nominerad?
Min blogg är nomineringsbar i kategorin "Årets Blogginspiratör!".

 

En dag för lek och inspiration!

Om lördag är en arbetsfri dag för dig så är det en bra dag för lek, inspiration och för att samla energi.

Kärves Design och Foto!

Här kommer tips på saker:


* Lek med barnen
* Vila när du känner dig lite trött.
* Gör saker som väcker inspirationen i dig.
* Gör barnsliga saker.
* Tänk som ett barn.

Jag blir inspirerad av att läsa tidningar och bloggar om inredning och trädgård. Att se TV-program om människor som lever ut sin dröm t ex säljer allt dom har, köper en båt och seglar jorden runt i två år. Det inspirerar mig väldigt mycket.

Vad gör dig inspirerad?
Vad ger dig livsenergi?
Hur mår barnet inom dig?


 

Dagens Affirmation!



Jag är älskad!



 

fredag 29 juli 2011

Att skapa Rockstjärnestatus!

Att skapa Rockstjärnestatus är att göra livet roligare. Det är så tråkigt att inte ha roligt så varför inte se till att ha kul när du gör saker som du måste göra. Gör om alla måsten till vill. Jag vill städa, jag vill laga mat, jag vill, jag vill. Ja, jag vill ha kul, jag vill leva livet så fullt ut som det går!!!


Dagens Affirmation!



Jag utmanar mig själv och går utanför min trygghetszon!



 

torsdag 28 juli 2011

Att skapa rum för vila!

På sommaren är det så härligt att kunna vara ute. Naturen ger en så skön vila och avkoppling och man får möjlighet att hitta eller skapa platser där man kan njuta.

Jag har två favoriter där jag kan vila och hämta idéer och ny energi.


Underbara Hängmatta!


Hänggungan i  äppelträdet!

Var finner du vila och harmoni?
Bilderna är tagna av Kärves Design &Foto.

 

Dagens Affirmation!



Jag tar hand om mig själv!



 

onsdag 27 juli 2011

Mitt Blommiga liv!

Blommigt Liv!
På en trädgårdsfest i söndags så pratade jag med en kvinna som jag aldrig träffat förut. Och när vi pratade lite jobb så säger hon till mig: "Du har ett blommigt liv!", "Eftersom jag jobbar inom industrin så är mitt liv väldigt fyrkantigt."

Jag tyckte det var en härlig kommentar!

Hur ser ditt liv ut? Är det blommigt eller fyrkantigt?


 

Att behöva eller att föredra?

I relationen till andra människor är det vanligt att vi förväntar oss att få våra behov tillgodosedda. Detta blir ofta till outtalade krav och om behoven inte blir tillgodosedda av andra så blir vi olyckliga och våra krav ännu större.
Jag tänker inte ge mig in i någon lång utläggning om relationer utan tänkte bara leka lite med ord, göra en liten tankelek.

Jag utgår nu ifrån att lyckan kommer inifrån, att du styr dina egna tankar och därigenom dina känslor vilket är viktigt att ha i åtanke för det som följer.

Vallmo!

Att behöva kontra att föredra!

Att ha behov/att behöva innebär att du lämnar över makten för ditt mående till en annan människa.

"Jag behöver din uppmärksamhet för att vara lycklig. Om du ger mig mindre uppmärksamhet än jag vill ha så blir jag sårad och ledsen."

Det är vanligt att det ser ut så, speciellt i kärleksrelationer. Men själva essensen eller känslan i att behöva kan ändras om vi byter ut ordet behöva till att föredra.

"Jag föredrar att få din uppmärksamhet men om det inte går just nu så är allt bra ändå."

Känner du skillnaden? Om man inte får det man behöver så är essensen att det får en negativ konsekvens men om man inte får det man föredrar så lämnar det plats så att något annat kommer istället och detta blir inte något negativt för det som kommer istället blir då något annat som man föredrar.

Människan, precis som alla levande varelser har grundläggande behov som är en förutsättning för vår överlevnad såsom mat och sömn och om dessa behov inte blir tillgodosedda så får det negativa konsekvenser som att vår överlevnad hotas.

Wikipedia om behov:

Behov är ett inneboende krav på upphävande av viss brist, medvetet eller omedvetet. Behov kan delas upp i primära och sekundära. De primära är de absolut viktigaste medan de sekundära inte är lika nödvändiga. Man kan även dela in behov i fysiologiska, psykologiska och sociala behov. Den amerikanska psykologen Abraham Maslow delar upp behov som bristbehov och växtbehov. Bristbehov är de absolut nödvändigaste och när de är tillfredsställda kan växtbehoven tillfredsställas.

Det som kallas för primära behov är de "behov" som har med vår direkta överlevnad och fysiska hälsa att göra och blir dessa behov inte tillgodosedda så äventyras alltså vår överlevnad, det blir alltså negativa konsekvenser.
Men när det gäller de sekundära behoven så finns det ingen naturlag som säger att konsekvenserna blir negativa utan bara annorlunda och det är de sekundära behoven jag pratar om här. Att byta ut ordet behöver mot  föredrar.

Om vi tar uppmärksamhet i form av att kramas som exempel:

Behöva: Jag behöver en kram nu för att bli tröstad och må bättre.


Föredra: Jag föredrar en kram nu för bli tröstad och må bättre.

Om vi tittar på de två meningarna så ser de ganska lika ut men om vi tittar på en eventuell fortsättning/förtydligande eller det underförstådda.

Behöva: Annars blir jag ännu ledsnare och olyckligare.


Föredra: Här får vi inte en direkt konsekvens som vid behov.

Att inte få ett behov tillgodosett ger automatiskt en motsatseffekt, får jag inte ett behov tillgodosett så händer det här. Men om det inte blir som jag föredrar så tar det liksom stopp där, det förutsätter inte att något sämre ska hända om jag inte får det jag föredrar utan känslan är snarare att då händer något annat som är helt okej.
 

Dagens Affirmation!



Jag lyssnar till min kropp och ger den vad den behöver för att må bra!




 

tisdag 26 juli 2011

Sista inlägget! Alltså inlägg 48 av 48!

Självklart känns det som en seger även om jag inte klarade tidsramen som jag satt men det var ju pga internetuppkopplingen och inget jag kan rå över.

Det här har varit en häftig utmaning, roligt att läsa alla kommentarer både på bloggen och på facebook och det har varit en utmaning att skriva 48 inlägg på 24 timmar. Men det gick, jag klarade det och känner mig nöjd och stolt.
Nu återgår allt till det normala förutom en liten förändring i min attityd till bloggandet. Det kommer antagligen att kännas som en evighet mellan inläggen när jag håller mig till mina 2-4 inlägg om dagen. Herregud, förra månade skrev jag 66 inlägg på hela månaden och nu har jag skrivit 48 på ett dygn. Wow!

Det roligaste med hela utmaningen var att det aldrig blev tråkigt och jag får lov att tacka Telia för de 2 stora prövningarna i forma av noll uppkoppling i totalt över två timmar på detta dygn. Jag blev först stressad av det men det släppte jag ganska snart för det låg utanför min makt.

Kommer jag göra om det? Ja, det tror jag, fast då blir det nog bara ett inlägg i timmen, tror jag, eller kanske 4 i timmen. Svårt att veta vilka tokiga idéer jag får.

Men det känns som om jag kommer sakna den här utmaningen för det var något speciellt att bara vara bloggfokuserad under 24 timmar, lite som att vara i en glasbubbla där bara jag, ni läsare och bloggen existerar.

Nu ska jag ta dottern och gå till fiket och titta på veteranbilar, en och annan Corvette och så käka lite glass eller något läckert med mycket grädde!


 

Om tanken! Bloggmaraton, Inlägg 47 av 48!

Nu har det varit tyst här en stund och mitt bloggmaraton skulle ha avslutats klockan 18.00, tyvärr så har det blivit förskjutet pga av att internetuppkopplingen inte fungerar hela tiden här på landet.

Nåväl! Här kommer mitt nästa sista inlägg i det här maratonet och jag tänkte ge ett exempel på hur jag använder mina tankar.

Till nästa sommar ska jag köpa min drömbil: en Corvette Stingray. Så nu håller jag mentalt på att förbereder mig för det med hjälp av mina tankar. Nedan ser ni modellen jag vill ha, har dock inte bestämt färg än.

Corvette Stingray!

Corvette Stingray!

Oj, jag har visst redan köpt den, det står ju såld på! :) Visst är den läcker?
Nåväl, min mentala förberedelse går till så att jag ofta tänker på bilen, jag kör den och jag känner verkligen att den kommer klä mig. Och varje gång jag sätter mig i min bil och kör så är det Corvetten jag kör. Senast idag var jag iväg en sväng i min "Corvette" och det var ett sant nöje att köra den, helt gudomligt jag kände liksom hur Corvetten och jag blev till en enhet som låg där så tryggt på vägen.

Eftersom min bil just nu står i ett garage och väntar på att byta ut vissa vitala delar som bromsar och dylikt så kör jag runt i grabbens bil som ni ser nedan. Den bilen var idag min "Corvette", ljuvligt, nästan lika stark motor, typ.
Opel Stingray! Typ!

För mig fungerar det att tänka och känna att jag kör Corvetten när jag egentligen kör Opeln men det är så lätt att se mig själv i Corvetten så nästa sommar är det jag och min Corvette!

Vad fokuserar du dina tankar på?

Inspiration på stolpe! Bloggmaraton, Inlägg 46 av 48!

Att gå utanför gränserna är härliga utmaningar. Jag har testat att dansa Poledance och jag säger bara Wow, vilken utmaning. Jag befann mig hela tiden på golvet och dansade bara runt stolpen och guuud vad det var krävande. Jag älskar att dansa och kan normalt dansa hur länge som helst utan att bli trött men att dansa fem minuter runt en stolpe, det var jobbigt. Kolla in den här tjejen!



 

Jag är tacksam! Bloggmaraton, Inlägg 45 av 48!

Inspiration till tacksamhet!

Idag är jag tacksam över:

* Att jag kan njuta av att leva!
* Att barnen är friska!
* Att jag har en underbar man!



















* Att jag har kära vänner!
* Att jag kan sitta på vår brygga och njuta av stillheten!
* Att jag och min familj har tak över huvudet och mat på bordet!
* Att jag har två starka friska ben som kan frakta runt på mig!
* Att jag har humor så jag får skratta!
* Att jag vågar vara sårbar!
* Att jag har ett rikt och varierat liv!

Vad är du tacksam över idag?

Tunggung peppar! Bloggmaraton, inlägg 44 av 48!

Lite trött är jag nu så då kör vi en härlig Peps som peppar upp och piggar till det! Oboy, det rycker och spritter i mig! (Bred skånska)




 

Få fler bloggläsare del två! Bloggmaraton, Inlägg 44 av 48!

Bloggmaratonet fortsätter här med del två på ett önskemål från Bambi som önskar tips på hur man får fler bloggläsare! Så här får ni tips som jag glömde skriva i del ett om att få fler bloggläsare!

Tips för fler bloggläsare!

Egna länkar: Glöm inte bort dina gamla inlägg utan länka till dom när du skriver om ämnet igen. Ni ser ovan att jag har länkat till mitt tidigare inlägg om att få fler bloggläsare. Sökmotorerna tycker om sådant och allt som de tycker om gör att du hamnar högre upp vid sökningar.

Ord: Viktiga ord för min blogg är t ex: stresshantering, positivt tänkande, livsglädje, föreläsning för det är ord som beskriver det jag skriver om och när folk söker på de orden så vill jag att de ska komma till min blogg.  Så välj ut de ord som är viktiga för din blogg och skriv dom ofta gärna i kursiv stil, understrukna eller i fetstil. Se gärna till att de finns med i rubriken som är en central plats för sökmotorerna.

Aktivera läsare: Att ha tävlingar, frågestunder, frågor till läsarna, livechat, videobloggning, utmaningar är  bra saker att ha på bloggen för då kommunicerar du med dina läsare och får dom att komma tillbaka och även att rekommendera din blogg till sina läsare.


Uppdatera ofta: Ofta är ju ett relativt begrepp och du väljer själv vad du lägger in i det men om du vänjer dina läsare att du uppdaterar din blogg tre ggr/dag så bör du fortsätta göra det. Dina läsare litar på  att dina inlägg kommer. Får du förhinder så förstår dom självklart det också. Eftersom internet och bloggar är ett så snabbt media så tröttnar läsarna ganska fort om det blir för få uppdateringar. Dom vill ju ha det du skriver, dom vill läsa om just det som du kan ge dom och då vill dom också ha uppdateringar regelbundet. Regelbundet innebär med lika långt mellanrum, det kan vara 3 timmar mellan varje inlägg eller en vecka. Var konsekvent!

Jag hade säkert mer men det var vad som för tillfället poppa upp!


 

Ord som talar, del 2! Bloggmaraton, Inlägg 43 av 48!

Jag fortsätter här på temat ord!

Ett vanligt förstkommande fenomen är att något positivt beskrivs med negativa ord.Se exempel nedan:

* Du är fruktansvärt snygg!
* Det här var skitgott, skitsnyggt, skitkul.
* Det var otroligt gott. (Det var så gott så det är inte trovärdigt)
* Det var hemskt kul att så många kom.
* Förskräckligt roligt att se dig

Jag använder istället ord som, fantastiskt, underbart, suveränt, oändligt, härligt och liknande.

Ett annat vanligt fenomen är att svara fel på frågor eller svara på fel fråga.

Vem går ut med soporna? Inte jag, inte jag, inte jag heller. (nä, och hur var nu frågan?)
Vad ska vi äta? Inte korv, inte köttbullar, inte köttfärssås. STOPP, det här tar ju hela veckan. (och hur var nu fråga?)

Känner ni igen det? Folk svarar med inte. Dom svarar med vad dom inte vill göra, inte vill äta, inte vill ha osv.

Hur använder du språket? Hur tydlig är du i din kommunikation?


 

Rockstjärnestatus på Bloggen! Bloggmaraton, Inlägg 42 av 48!

Jag siktar mot toppen så långt jag kan nå!
Lyssna och peppas! You Rock!



 

Ord som talar! Bloggmaraton, Inlägg 41!

Jag har alltid varit fascinerad av ord och älskat att läsa, har alltid sett det som en utmaning att försöka förstå vad som sägs egentligen, vad sägs bakom orden. Språkbruk är också en stor fascination och med tanke på den medvetenhet som ändå finns när det gäller tankens kraft så är det ändock förvånande att språket missbrukas som det gör.

Veckans Rockstjärna, Ewa Pihl kom medföljande önskemål om inlägg:

Kan du inte ta upp lite om språkets betydelse. Hur vi uttrycker oss.
Hur vi VILL bli uppfattade ! kontra uppfattas? av människor beroende på hur vi talar och uttrycker oss.. ??


Jo det ska jag göra, Ewa.

Först tänker jag hänvisa till ett tidigare inlägg jag skrivit om att nå fram med sitt budskap och om hur olika vi tolkar det vi hör; Når Du Fram?

Jag tänkte börja med ordet inte: Hjärnan "tänker" i bilder och ordet inte är inte applicerbart till en bild. Det här är väldigt viktigt att tänka på när du har bestämt dig för att göra förändringar i ditt liv. Eller när du ska göra något speciellt och allting bara måste klaffa.
Vi intalar oss själva saker nästan dagligen: jag ska inte snubbla, jag ska inte bli nervös, jag får inte tappa tallriken, jag ska inte halka, jag är inte sjuk.
Eller när vi vill bryta en vana: jag röker inte, jag svär inte, jag äter inte godis.
Jag antar att ni känner igen det här fenomenet. Ordet inte är så integrerat i vår vokabulär och kommer helt automatiskt när vi pratar. Försök att prata i tjugo minuter utan att nämna ordet. Det blir lite krångligt. Ett bra tips till fikarasten eller personalmötet på jobbet. Läs mer om det HÄR!

Men. Men är ett litet ord du bör vara vaksam på. Två meningar som sätts ihop med ett men kan helt förlora sin betydelse och innebörd om det inte sätts samman på rätt sätt. Se om meningen och dess innebörd kommer mer till sin rätt om du väljer att sätta och istället för men.

Man. Många människor skyddar sig själva, söker respons och godkännande med andra människor genom att skydda sig bakom epitet man. Istället för att jag verkligen står för det jag säger och tycker själv så gömmer jag mig bakom man. Man brukar ju tycka eller jag brukar tycka. Antingen är det jag eller någon annan men väldigt sällan man.

4. Aldrig/alltid. Du får vara försiktig när du pratar om att något alltid är på ett visst vis eller att någon aldrig gör eller säger något. Det är att sätta en människa i ett fack och skapa deras självbild av hur han eller hon tror de behöver vara.

Kanske. Ibland är det innebörden av ordet kanske du vill åt och ibland är ordet kanske något som slinker in utan att vi egentligen vill. Mottagaren uppfattar en otydlighet och en osäkerhet i framställandet av meningar med det ordet som kanske inte är ditt syfte.

Måste. Är det ett stimulerande och lustfyllt krav eller en betungande och jobbig instruktion till dig själv? Pröva vilken skillnad det får att byta ut måste mot vill. Det är faktiskt så få saker vi måste så slit inte ut det ordet i onödan då det påverkar oss mer än vi tror.

Försöka. Återigen ett ord som signalerar på osäkerhet och signalerar att personen som säger något han eller hon ska försöka inte själv är säker på att resultatet kommer att bli lyckat. Hur ofta hör vi inte någon säga jag ska försöka ringa henne, jag ska försöka hinna osv.


 

AD/HD! Bloggmaraton, Inlägg 40 av 48!

Jag fick följande önskemål på facebook från Ann Dohse:

Vi människor ser olika ut både i kropp och knopp. Osökt kommer jag då in på de olika bokstavskombinationerna som lärare/läkare är pigga på att sortera in våra ungdomar i. Skulle det inte kunna vara så att vi ser olika ut även där uppe och att det är fullständigt normalt. Jag vill inte leva i den fyrkantiga värld som samhället nästan tvingar oss in i. Jag är övertygad om att olikheter istället för samhället framåt och utvecklas. Jag ser inte t ex ADHD, DAMP som en sjukdom, jag ser det som en energi, kraft som har något annat att ge. Jag har ingen närstående som har klassats med detta, men jag har en del vänner. Mycket duktiga sådana! Ja, det var bara en liten fundering, kanske något att spinna på.


Det är en väldigt intressant fråga som Ann tar upp här och jag känner att jag har inte på långa vägar tillräcklig kunskap för att ta upp ett så komplext ämne så därför har jag istället valt att dela med mig av den diskussion som kom igång i den tråden på facebook så här följer kommentarerna och du är välkommen att forstätta diskussionen i kommentarsfältet här på bloggen.

Anna: Ann: Min bonus dotter har fått diagnosen ADHD, jag ser det inte heller som en sjukdom - jag ser det som en ny personlighet som vi andra inte riktigt ännu kommit underfund med hur vi skall bemöta. En person med massor av energi som aldrig verkar tryta och en enorm aptit på livet, som drivs av sin enorma nyfikenhet, släpper allt som varit och grubblar inte utan lever nu och framåt... något som många av oss har svårt att göra i detta informationssamhälle. Ett medie sa för en tid sedan till mig att barn med olika bokstavskombinationer är Indigobarn - tyckte det lät vackert och kollade upp det. Det har hjälpt mig i min förstålse och mitt bemötande av min bonus dotter. Kram

Mia: Ang ADHD som Ann Dohse skrev om så ser jag det inte som en sjukdom heller, utan en tillgång till så mycket. Lilleman är diagnostiserad på ADHD. Lever här och nu med full nyfikenhet på livet. ♥

Marie: Ann Dohse delar din åsikt , att idag ges diagnoser för snabbt till barn och nga ungdomar..för de är mer 'besvärliga' ..jag upplever att ingen orkar eller har tid att hjälpa ..den egentliga orsaken som oftast beror på socialt dvs familjen som till det yttre verkar bra men inte är det alls,,jag har jobbat med barn med diagnoser under nga år och gjorde även ett special arbete i ämnet ...de barnen jag arbetade med behövde verkligen hjälp och medicinering..  å är benägen att våga påstå även om en ndel anser den provocerande är att en del vuxna..föräldrar helt enkelt inte orkar med sina barn..därav nya diagnoser..fast i själva verket är det föräldrarna som behöver hjälp.

Ann: Jag tror att många problem börjar på själva dagiset och i skolan. Barnen får en stämpel på sig redan där, som kan stressa upp familjen. Det blir ingen normal situation i hemmet, allt går ut på att forma pojken/flickan så att denne ska passa in i fyrkanten (dvs efter skolans/dagisets villkor). Vi lever i ett Orwell samhälle just nu.........De barn som verkligen blir utsatta i hemmet (misshandel/pedofili) brukar oftast bli blyga och rädda men det förkommer såklart livliga också. De finns men är inte överrepresenterade i en skolklass.Vad jag vill säga med det är att samhället skyller på dåliga föräldrar så fort barnet inte går rätt i ledet. "vad är det för fel på den där familjen" , familjen i sin tur blir rädda och tror att folk kan ju tro just det värsta om dem, dvs det som jag nämnde om misshandel/pedofili. Sedan är den onda cirkeln igång. Det är inte lätt att vara förälder nu för tiden, inte ett barn heller. Gällande lärarna så behöver de få in mer pedagogik i lärarutbildningen. Det går att lära alla slags människor om man lär ut på rätt sätt!

Fortsätt gärna diskussionen här och berätta om din egen erfarenhet av bokstavsmänniskor och diagnoser.


 

Gissa känslan! Bild 35!. Bloggmaraton, inlägg 39 av 48!

Vilken känsla eller tanke får du när du ser den här bilden?


På min facebook-sida "Klokegård-Designa Ditt Liv!" kan du följa mina privata  tankar under den här bloggutmaningen så gå gärna in och gilla sidan HÄR! 


 

Veckans Rockstjärna!!!!! 27 Juli! Bloggmaraton, Inlägg 38 av 48!

Veckans Rockstjärna!!!



Någon som har hög Rockstjärnestatus den här veckan Är......Ewa!!!!! som vet att höja rösten och kräva sin rätt.  Förutom Ewa´s härliga Rockstjärneberättelse här nedan så är hon en Rockstjärna framför stafflit. Hennes målningar är helt underbara och berättar om den humor, glädje, livsglädje och ödmjukhet som Ewa besitter. Jag har haft äran att få ta del av Ewa´s Rockstjärnestatus i natt, hon har hela tiden funnits där och kommenterat och peppat mig i mitt bloggmaraton vilket har ökat min Rockstjärnestatus i natt. Stort tack Ewa för att du är den du är!



Innan ni får läsa Ewa´s berättelse så vill jag visa några av Ewas underbara målningar och vill ni se fler så rekommenderar jag hennes Facebooksida: Galleri Aquarelle! så gå dit och gilla sidan så får du njuta av de fantastiska målningarna!








Här är Ewas Rockstjärneberättelse!

Jag ligger på avdelning 39 sal 6, ortopeden.
Jag har precis fått en dos morfin, så jag börjar slappna av i kroppen igen... In kommer det en äldre läkare, rocken slänger lite kring benen, han tittar till på min sänggranne, en ung man som ska omopereras efter en felaktighet i förra benoperationen..
Han stannar till och skakar till lite på huvudet. Visst ja det var en kvinna, muttrar han.
Han stannar vid min säng, ja en bra bit bort från mej. Han tittar inte på mej utan en bit ovanför hårfästet. "Jaha', och här var det bra"? - " Det beror på hur man ser det?" sa jag lite frågande. "Ja, du är ju mycket bättre nu", hörde jag. "Jaa, jag får ju morfin var fjärde timma så då känns det ju bättre..!?"
- "jaha, hrmm.. ja ja, men i alla fall, ryggen har du ju opererat två gånger, så den kan vi inte göra nåt åt i alla fall.."
Nu var han på väg bort ur salen..
I mitt huvud VISSTE jag: Om han går ut genom den dörren så blir jag invalid!!
Jag ropade skarpt: "Kom tillbaka!"
Han tvärvände, och tittade oförstående på mej...
"Nuuu går duuu ner och hämtar en läkare som undersöker mej, hjälper mej och ser till att jag jäävlar i mej får den hjälp jag ska ha, och det nuuu!!!"
Han drar efter andan, får ett djupt veck i pannan.. och försvinner ut, utan ett ord.
Jag hör hur det kluckar från den andra sängen.. "Hoppsan, du har ton hör jag" sa de unge mannen.
Själv satt jag som förlamad med saliven sipprande från mungipan och ögon som stelt stirrade ut i en tom sal.------- Efter exakt en timme kommer det in en läkare, en ung vacker läkare. Hans ögon är stora och bruna, han drar fram en stol, tar min hand i sin, och säger. "Nu börjar vi från början"...
Och preciis så blir det!!! Smärtklinik KBT Medicin.. Med andra ord. Min ensamhet i detta är över för alltid.!!! Jag kommer att få allt en människa kan begära från sjukvården...
Så olika kan en yrkesroll tolkas:
Men för en "passionär" som höjde rösten mot överheten den här gången, är lyckan total..

 
Ewa kommer ha en länk till sin blogg en vecka framöver i högra kolumnen, hon får också "100 Rockstjärnetips", min Autograf, äran plus ett brev på posten.

Vill du också bli Veckans Rockstjärna?  KLICKA HÄR!

Vill du läsa mer om hur du kan  få mer Rockstjärnestatus i din vardag så kan du köpa min bok "Rockstjärnestatus i Din Vardag!" HÄR!


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...