fredag 31 december 2010

Årets mest lästa blogginlägg!

Så här de sista timmarna det här året tänkte jag bjuda er på en repris!
Det här inlägget "Dagens utmaning" är det inlägg som haft flest läsare på min blogg i år.

Dagens utmaning går ut på att använda dötid på ett konstruktivt sätt.

* Sitter du fast i en bilkö är det bara att konstatera att du inte kan göra någonting för att det ska gå fortare. Så ta några djupa andetag och fokusera dina tankar på något du vill uppnå. Fokusera på dina mål och gör de verkliga i dina tankar.

* Lång kö i affären eller bankomaten? Le och var glad, le mot människor i din omgivning och gläds åt de leenden du får tillbaka. Sätt som mål att du ska få minst 5 leenden tillbaka.

* Närhelst du får dötid så använd den till att precisera dina mål eller till att glädja andra människor.

Klicka HÄR för att rösta på min blogg till Blog of the Year! Tack för din röst!

Nyckel 7!

Nu har vi kommit halvvägs i serien att nå dina drömmars liv!

Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2
Nyckel 3 
Nyckel 4
Nyckel 5
Nyckel 6


Camilla Photography!
Nyckel 7: Var i gott sällskap!

Det har sagts att du bara blir så rik som dina tio närmaste vänner. Det samma kan sägas för lycka, ambition, hälsa och massor med andra saker som utgör det som är ditt liv. Därför är det viktigt att skapa relationer med de personer som har det du önskar eller som lockar fram ditt sanna jag.

Har du sunda relationer till människor som representerar det du strävar efter så ökar dina chanser att bli ditt sanna jag och skapa det liv som du verkligen vill ha. Däremot så är ohälsosamma relationer en stoppkloss för att nå dina drömmar för att de sänker din ”standard” och tappar fokus från den du verkligen är.

Ohälsosamma relationer är dåligt av två anledningar; dels för det negativa med att bli illa behandlad och dels för den påverkan dessa relationer har på din personlighet. Eftersom människor som stannar kvar i dåliga relationer hela tiden måste försvara sitt beslut att stanna kvar. Detta för att känna sig okej.

Det mest vanliga sättet att försvara det här är att sänka sina egna krav och att tolerera ett andra klassens beteende från andra. När det har gått så långt så accepterar man till slut även ett sämre beteende från sig själv, mot sig själv och mot andra. På det sättet förstör dåliga relationer din personlighet.

Tack och lov så gäller även motsatsen när det gäller relationer som är hälsosamma och stärkande. Tänk på hur det känns när du träffar en person som bara fyller dig med glädje och energi. Det behöver inte vara någon du känner utan en person du hör i kassakön eller på bussen. Den sortens människor är den sort som stärker dig och din personlighet.

Lägg märke till vilka människor i din omgivning som verkligen stärker och inspirerar dig. Fråga dig själv vad det är som inspirerar dig och fyller dig med energi och glädje hos dessa människor och börja leta efter människor i din omgivning som har de här egenskaperna. Stärk relationen till dessa människor och umgås mer med dom. Inte för att du vill bli som dom utan för att dom lockar fram ditt sanna jag.

Du är ute efter den del av dig som de här människorna lockar fram. Se dom som katalysatorer som lockar fram och stärker ditt sanna jag. Om du har lyssnat till en föreläsare som verkligen har inspirerat  dig så ligger bara hälften av den upplevelsen i att föreläsaren var otroligt bra, den andra hälften kommer från det som föreläsaren väckte hos dig. Föreläsaren väckte något som redan fanns inom dig, han/hon var katalysatorn.

Fundera över vilka människor i din omgivning som lockar fram det positiva du har inom dig och öka ditt umgänge med dessa människor och dra ner på umgänget med dom människor som bara tar din energi utan att ge något positivt istället.

Klicka HÄR för att rösta på min blogg till Blog of the Year! Tack för din röst!


torsdag 30 december 2010

Nyckel 6!

Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2
Nyckel 3 
Nyckel 4 
Nyckel 5


Foto by Karvegard
Nyckel 6: Bli “rätt” person!
Det här är den viktigaste av de fjorton nycklarna. Motivationsföreläsaren Les Brown sade att ”den vi blir i livet är viktigare än det vi åstadkommer”. Vid en första anblick kan det verka som en ursäkt för människor som inte når dit dom vill. Men, att bli ”rätt” person är det mest praktiska och effektiva sättet av alla för att uppnå något överhuvudtaget.
Det har skrivits många böcker om strategier för att bli framgångsrik. Så varför blir inte människor framgångsrika när de läser dessa böcker? Det har ingenting att göra med själva strategierna utan det har att göra med karaktären hos den person som läser böckerna. Karaktär är det som avgör om en människa uppnår, bibehåller och drar nytta av framgången.
Om du ger en miljon till någon som inte har karaktär att hantera pengar så är pengarna snart borta. Om en man som inte vet hur han ska behandla en kvinna hamnar i en relation med en fantastisk kvinna, så tar det inte lång tid förrän hon lämnar honom.
Du kan önska dig allt du vill ha här i livet, och du kan även få det men är du redo att hantera det? Har du förutsättningarna att förvalta det du önskar? Att vilja någonting gör dig inte till den person du behöver vara för att vara redo att ta emot det du önskar.
Processen att bli den personen, ditt sanna jag, börjar med självinsikt och fortsätter med ett ständigt arbete för att upptäcka dig själv, förädla ditt jag och att växa. En viktig fråga på den här resan är: Vad vill jag?
Efter frågan om vad du vill är det dags att ställa dig frågan; Vem är mitt sanna jag? Det är en tuff fråga men se det som en upptäcktsfärd. Du är på väg att hitta ditt rätta jag, den du verkligen är. Det är en kraftfull känsla och övning för det ger dig 100% kontroll över din egen framgång.
Om du misslyckas med något så ställer du dig frågorna; Vem blir jag i förhållande till det här? Vad kan jag lära mig av det här? Vilka andra valmöjligheter har jag? På vilket sätt stärker det här mig? Ju oftare du gör det här vid motgångar desto mer och snabbare växer du. Du lär dig också mycket mer om dig själv och om vem du faktiskt är! Du får också lättare att hantera motgångar, vilket inte är fy skam!


Tack till Anonym!

Anonym skrev till mig här på bloggen och meddelade att man kan rösta på min blogg som årets blogg på FaceBook.

Ett stort tack till anonym!

Klicka HÄR för att rösta på min blogg! Tack för din röst!

Nyårsparty med KISSIE!

Jag är väldigt intresserad av mänskligt beteende, vad som inspirerar, intresserar och driver människan. Det är därför jag utbildat mig till beteendevetare. Idag har jag kollat runt lite på nätet för att se vilka bloggar folk läser och det är fascinerande!
Jag har nedan lagt in tio av de mest lästa bloggarna enligt Bloggportalen och siffrorna ni ser längst till höger visar antalet läsare den senaste veckan.
Så vad kännetecknar en stor bloggare om man utgår från detta? Blond, silikonbröst, botoxläppar, shopping, exotiska resor, utmanande bilder och putande läppar. Sedan kan man alltid kasta skit på en annan känd bloggare och starta ett bloggbråk så får man ännu fler läsare.
Kissie har köpt LV skor, Kenza åker till Thailand i turkosa naglar, Foki älskar Vera Wangs parfym "Princess", Desiree Nilsson blir brun jättelätt, Isabelle har färgat håret, Blondinbella har spisen som sminkbord, Paow har äntligen hittat dom perfekta svarta skorna ser ni hur högt intresseflaggan vajar? 
Nedan ser ni en kommentar jag hittade på Kissies blogg. Hon har tydligen lottat ut nyårsfirande med henne och den här tjejen vill inget hellre än vinna.

Hej kissie! , du får min motevering nu för jag tror inte du såg den på tävlingen :D
Chacha! jag skulle vilja vinna för att de vore så coolt att festa med dig och dina vänner , Jag är INTE stor haha ,jag är bara 12 år men ÄLSKAR o FESTA!
och på nyår har jag endå inget speciellt för mig^^
det vore så jävla coolt att få träffa dig !
Jag älskar din blogg för att allt du skriver är så jävla bra, dina bilder är så snygga och häftiga du är så ärlig om vad du tycker , du kan ju skriva vad du vill och du bara skiter i dom dumma kommentarerna! de är så bra med dig <3

När min dotter är tolv år hoppas jag verkligen att hon har bättre förebilder och andra intressen än kläder och utseende.
Den här typen av bloggar signalerar till våra barn att man ska vara snygg, opererad, ha dyra kläder och blogga så man tjänar massor av pengar.

Vad är det som attraherar så många att läsa de här bloggarna? Är människan så ytlig?

Varför inte läsa bloggar som verkligen ger ett utbyte? Jag vet massor med bra bloggar som ger ett verkligt värde. Här följer några exempel:


Enligt Aftonbladets Bloggportalen är de 5 mest lästa privata bloggarna följande:

1.  Kissie                                                                            989 386
  Kissies.se är Sveriges största blogg och drivs av mig, Alexandra aka "Kissie", 18 åriga blondinen från Stockholm!





2. KENZA                                                                         808 165
3. Foki                                                                               360 260
4. Desiree Nilsson                                                              324 172
5. Isabelle Strömberg                                                         214 290

Och de fem mest lästa proffsbloggarna enligt Bloggportalen är:

1. Blondinbella                                                              476 259
  Min blogg handlar helt enkelt om en 17 årig tjejs liv i Stockholms innerstad. Jag är aktiv inom MUF då jag är ledamot för MUF Norrmalm, samt driver Blondinbella AB. Som är Sveriges största blogg!




2. Paow                                                                      427 195
3. Daily Mobile-Allt om Mobiltelefoner                        400 838
4. Fuck you right back                                                 222 233
5. Recepten.se                                                             204 897

onsdag 29 december 2010

Nyckel 5!

Foto by Karvegard
Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2
Nyckel 3 
Nyckel 4


Nyckel 5: Värdesätt mångfald!

Mångfald är bland det svåraste att fly från. Det finns inte två levande ting som är identiskt lika. Det är mångfalden som skapar en rikedom av möjligheter för oss så att vi kan njuta av det liv som vi innerst inne vill ha. Tänk om alla kvinnor ville gifta sig med samma man, eller om alla ville ha samma jobb eller bo i samma stad. Det skulle inte fungera så bra.
Mångfald skapar möjligheter för oss alla och hindrar oss från  att trampa på varandras tår i vår strävan efter det vi önskar. Självklart finns det konkurrens men den skulle vara betydligt större om alla var ute efter samma saker.
Tänk vad mycket svårare det skulle vara för dig att sticka ut från mängden om alla hade samma talanger och personlighet. Tänk dig om du jobbade på ett ställe tillsammans med tjugo andra som var exakt som du. Mångfald är bra och det ger dig en fantastisk möjlighet att låta din unika personlighet finna sin unika plats.
Så värdesätt mångfalden och lär dig utnyttja den till att skapa bättre möjligheter för dig själv och andra runt omkring dig. Så har du en styrka, egenskap, talang eller annat som inte är så vanlig så ska du vara tacksam för det. Många gånger jämför vi oss med andra och tycker att vi brister för att vi inte har de talanger eller egenskaper som vi ser hos andra.
Din uppväxt, livserfarenhet, utbildning, intressen, naturliga talanger, dina personliga egenskaper är sammansatt din unika kombination som inte finns hos någon annan. Det är den är kombinationen som gör just dig så unik.  Ett bra sätt att ta reda på din unika kombination är att skriva ner dina styrkor, dina egenskaper, intressen, talanger på en lista för att se vad du har. Om du har svårt att komma på saker så fråga dina vänner, kollegor och din familj vad de ser som dina styrkor och talanger.
På det här sättet får du en bild över din unika kombination och vad du har att erbjuda och kan uträtta.

Att leva på hoppet!

 Jag läste en väldigt intressant artikel på Forskning.se:

"Det är viktigt att hålla hoppet vid liv för att lyckas. Det skriver Henrik Gustafsson, forskare i idrott vid Örebro universitet, i Journal of Sport Sciences. Han har undersökt om det finns ett samband mellan hoppfullhet och utbrändhetssymtom hos idrottare och hans resultat visar att människor som har gott hopp om att lyckas presterar bättre, medan människor som förlorar hoppet riskerar misslyckande, frustration och i förlängningen av det utbrändhet." Klicka på meningen nedan för att komma till artikeln.


Att leva på hoppet ger resultat och kan skydda mot utbrändhet - forskning.se 

tisdag 28 december 2010

Konsulten tipsar!

På härliga Lili Östs blogg pågår just nu "7 dagar mot ditt nya liv", ett tips varje dag, i 7 dagar om hur du medvetandegör olika saker i ditt liv. Det är väldigt bra tips som jag rekommenderar. Idag är hon inne på dag fyra. Läs hennes blogg HÄR!

Nyckel 4!

Foto by Karvegard
Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2
Nyckel 3
Nyckel 4: Var tacksam!

Att vara tacksam är en viktig nyckel för att bjuda in det du vill ha i ditt liv. Tänk bara på vilken kraft det ligger i känslan av äkta tacksamhet; lycka, glädje och en känsla av att vara rörd.
Att visa sin tacksamhet är oerhört viktigt. Tänk dig att släpper fram en bil före dig och föraren inte ens vinkar till tack, skulle du hjälpa den föraren en gång till?
Men om någon å andra sidan visar  sin tacksamhet mot dig för den hjälpen du gett dem är det troligt att du gärna hjälper dom igen. Eller hur? Nivån på vår tacksamhet visar människor om vi förtjänar deras hjälp eller inte. Läs  nu den sista meningen igen och fundera över det ett slag.
Det är alltså så att du visar andra hur dom ska behandla dig och ett av de mest kraftfulla sätt att visa det på är genom att vara tacksam. Om du vill att någon ska sluta göra något för dig så sluta vara tacksam för det. Om du vill att de ska fortsätta att göra det så fortsätt att vara tacksam.
Faktum är att tacksamhet påverkar mer än hur människor behandlar dig, det påverkar även den du är och blir. Det har sagts att tacksamhet är den mest positiva och kraftfulla känslan, och den som påverkas mest av din tacksamhet är faktiskt du själv.
Oftast tänker vi på tacksamhet som någonting vi ger till andra och det är visserligen sant men det har en mer djupgående inverkan på dig. Det är en glädje att befinna sig i närheten av tacksamma människor. De är lätta att uppskatta, stötta, älska och tro på. Det är tacksamma människor som vi helst hjälper om vi får en möjlighet.
Det är viktigt att vara tacksam mot andra människor men det är också viktigt att vara tacksam för andra saker med. Tak över huvudet, mat på bordet, hälsa, utbildning, jobb, vänner, familj osv.
Börja därför att skriva tacksamhets-dagbok. Varje kväll innan du lägger dig så skriver du ner fem saker du är tacksam över i ditt liv.

Nr. 17

Med Ljus och Värme presenterar jag här Helén som skriver bloggen Ljus och Värme.
Helén beskriver sig så här: Glad och pigg tjej som drömmer om ett ljust och långt liv med mycket kärlek och värme.

Läs hennes blogg HÄR!

Tack Helén för att du är med och bidrar!

Ett stort tack!

Foto by Karvegard
Jag vill tacka alla läsare för era kommentarer här på bloggen. Era kommentarer är väldigt viktiga för mig och mitt arbete.
Min önskan är att ni fortsätter kommentera och gärna berättar vad ni vill se mer av här på bloggen. Och har ni använt er av något tips ni hittat här på bloggen får ni gärna återkomma med feedback och berätta hur tipset har fungerat för er.

Jag ställer även upp och ger mer tips och råd om det behövs, tveka inte att kontakta mig här eller via mail: cecilia@karvegardkonsult.com

Ett stort tack till er alla!

Gästbloggat!

Foto by Karvegard
Jag har gästbloggat hos Aryel B Walett på hennes fantastiska blogg Mammajouren.

Läs inlägget HÄR!


Läs Aryels bloggar och kolla in hennes hemsida:

Hemsida!
Mammajouren!
Aryel helt enkelt!

måndag 27 december 2010

Nyckel 3!

Foto by Karvegard
Så var det dags för den tredje nyckeln!

Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 
Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1
Nyckel 2


Nyckel 3: Tänk på vad du tänker på!
Du har säkert hört uttrycket: "var försiktig med vad du önskar dig för du kan få det". Det stämmer väldigt bra. Våra tankar formar våra liv precis som vi formar våra tankar.
Tyvärr fokuserar vi allt för mycket på det som är ovälkommet i vårat liv. Tankar är energi som drar till sig det som stämmer överens med våra  tankar. Tankarna styr kroppens funktioner och ett enkelt sätt att testa det är att tänka på en citron, känn doften och fantisera att du biter i den. Du märker att saliven strömmar till i munnen.
Det vi fokuserar våra tankar på drar vi till oss. Som exempel kan jag berätta om när jag gick på konstskola och där lärde mig att knyppla. Då bestämde jag mig för att jag ville ha en knyppeldyna men hade ingen aning om var dom fanns att köpa, plötsligt hade jag två knyppeldynor. När min man och jag fantiserade fram bilden av vårat drömhus så var önskningarna många; nära vatten, på landet men inte för långt från stan, minst en kakelugn, några uthus och så ville jag ha en med bakugn. Men så tänkte jag i mitt stilla sinne att en bakugn var nog att önska för mycket. Häpp, så hittade vi vårat drömhus! Med bagarstuga och inte mindre än fyra kakelugnar. Så tänk på vad du önskar dig, du kan få det!
Man brukar säga att det yttre speglar det inre, så är tankarna negativa möter man mycket negativitet i sin omgivning. Forskning visar att människan tänker mellan 70 000-90 000 tankar varje dag. 85-90% av dessa tankar är samma tankar som vi tänkte igår, det sker alltså per automatik. Ett sätt att bli mer medveten om dina negativa tankar är gummisnoddstricket: Sätt en gummisnodd runt ena handleden och varje gång du tänker en negativ tanke snärtar du till med gummisnodden. Efter ett tag kommer du bli medveten om att tanken har kommit och efter ytterligare en tid märker du att tanken är på väg och kan stoppa den innan du tänker den.

Det är viktigt att du sätter tydliga mål som har tydliga bilder. Det är de målbilderna du sedan ska fokusera dina tankar på. Målbilderna tjänar flera syften; förutom att de förtydligar ditt mål så gör de dig gladare, mer kreativ och inspirerad.

Pigg hela vintern!

Jag hittade en väldigt bra artikel i Expressen:

Känner du dig ofta trött och orkeslös? Grubblar du mer än du skrattar? Då är det dags att göra en helomvändning genom att höja din energinivå och omvandla negativa tankar till positiva. Det menar Sanna Ehdin, fil. dr och immunolog, som genom tolv böcker lärt ut kunskapen om den självläkande människan och hälsosam kost och livsstil.

Läs hela artikeln HÄR!

Jag kan också rekommendera Sanna Ehdin´s nya bok "Finn din energikod" som jag precis har läst.

söndag 26 december 2010

Nyckel 2!


Foto by Karvegard
 Läs intro till nycklarna HÄR!
Nyckel 2: För att få – Ge!
Vad är du beredd att ge I utbyte mot det du vill ha ut av livet? Att få utan att ge fungerar inte i längden. Människor som alltid tänker på vad de vill ha och hur de ska få det får sällan vad de vill ha. Det är dom som tänker på vad de kan ge för att få det dom vill ha som till slut uppnår det dom vill.
Att ge för att få behöver inet betyda att ge till dom fattiga eller att jobba som volontär bara för att vara generös. Naturligtvis är det aldrig fel och dom som är villiga att ge generöst får oftast väldigt mycket tillbaka.
Men när vi här pratar om ”För att få – Ge!” så handlar det mer om hur du ska dra till dig människor som kan hjälpa dig att uppnå det du önskar. Vad har du att erbjuda dessa människor som gör att de vill hjälpa dig? Hur kan de dra nytta av att du uppnår det du vill?
Om ditt mål är att ha en mer hälsosam kropp till exempel, hur kan din partner dra nytta av det? Vad vinner dina barn på det? Fundera på det och du kommer inse att komma i form handlar inte bara om vad du vill, utan det handlar också om att bli ditt allra bästa Jag så att du kan ge ditt allra bästa till andra, däribland din familj.
Det är mycket lättare att vara hängiven till något som inte bara handlar om dig själv. Vi kan ta Biggest Looser som exempel. Deltagarna går ner 20, 30, 40 och till och med 50 kg, och även om dom har många anledningar så har dom även ett åtagande gentemot coacherna, lagmedlemmarna och publiken vilket spelar en stor roll i deras strävan att uppnå sina mål.
En annan sak att komma ihåg när det gäller att ge för att få; i universum handlar allting om balans. När ett tomrum uppträder så  kommer någonting som fyller upp det. Energi ersätter alltid energi. Det är så det fungerar här i vårat universum.
Precis som när du har varit  på gymmet och tränat; du blir hungrig efteråt. Din kropp behöver ersätta den energi som du gjorde av med när du tränade. Så varje gång du ger, är det energi du sänder ut, och du skapar då ett underskott på energi. Sedan ligger det i universums natur att fylla det underskottet med någonting för att uppnå balans.
Du har säkert hört uttrycket: vad du ger ut får du igen! Så om du ger kärlek skapar du ett tomrum på kärlek inom dig som låter ”ny” kärlek strömma tillbaka för att uppnå balans. Ge ut hat och du får hat tillbaka. Så ställ dig frågan vad du verkligen vill ha, fråga dig själv vad du måste ge för att uppnå det du vill ha och börja ge.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...